Facebook Pixel «Δυσάρεστες συνέπειες αν δεν κερδίσουν»
| 2011-01-29 11:15:00

«Δυσάρεστες συνέπειες αν δεν κερδίσουν»

«Δυσάρεστες συνέπειες αν δεν κερδίσουν»

Ο Παντελής Ζουμπούλης εξηγεί μέσω του blog του γιατί πρέπει ο Άρης να κερδίσει οπωσδήποτε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης…

Η ζωή στον Αρη επέστρεψε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, η σκόνη που σηκώθηκε από την παραίτηση του Κούπερ κάθεται σιγά σιγά και όλοι προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24άωρα.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η άλλη λύση θα ήταν να… κατεβάσει ρολά ο σύλλογος με όσα συνέβαιναν μέχρι πρότινος.

Το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής είναι δευτερευούσης σημασίας αυτή τη στιγμή. Είναι μία κουβέντα που μπορεί αν γίνει από Δευτέρα, διότι τον Αρη θα πρέπει να «καίει» άλλο πράγμα. Και εννοούμε, φυσικά, το ματς με τον ΠΑΟΚ. Οχι επειδή αντίπαλός του είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά γιατί σ’ αυτό το ματς παίζει ίσως και ολόκληρη τη χρονιά.

Καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία που τα πράγματα έφτασαν εδώ. Ούτε το πώς είναι φρόνιμο να αναλυθεί τώρα. Σημασία έχει ότι οι παίκτες ευθύνονται περισσότερο για το ότι η ομάδα κατρακύλησε στη 10 θέση και όπως αυτοί την έφεραν εδώ, μπορούν να την ξαναβάλουν σε τροχιά στόχων. Και όχι μόνο μπορούν, αλλά έχουν την υποχρέωση να το κάνουν. Ο Κούπερ έβαλε πολλές φορές «πλάτη» γι’ αυτούς και τους στήριξε, αλλά τώρα δεν υπάρχει πια ο Αργεντινός. Τώρα, οι μόνοι που μπορούν να τους στηρίξουν είναι… οι ίδιοι. Με αποτελέσματα. Τα λόγια στερέψανε.

Όπως και οι δικαιολογίες. Τώρα δεν υπάρχει η κούραση από τα παιχνίδια του Europa League ούτε καμία άλλα δικαιολογία. Απλά είναι τα πράγματα. Θέλουν τη νίκη; Μπαίνουν μέσα και την παίρνουν. Και μπορούν, και ξέρουν τον τρόπο. Το έκαναν άλλωστε στην Τούμπα. Σημασία έχει να δείξουν από την πρώτη στιγμή στον αντίπαλο ότι… δεν έχει τύχη.

Το ματς, όπως όλα τα ντέρμπι, θα κριθεί στη δύναμη και την αποφασιστικότητα και μετά στην τακτική. Μετράει η… καρδιά σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ασφαλώς είναι σημαντικό που ο Μιχαλήτσος έχει γεμάτη τη φαρέτρα του, γιατί αυτό θα τον βοηθήσει να υλοποιήσει το πλάνο του στο τακτικό κομμάτι (νομίζουμε ότι ο Καστίγιο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, για όσο θα του επιτρέψουν οι δυνάμεις του να αγωνιστεί), αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει οι έντεκα που θα παίξουν να κάνουν… κατάθεση ψυχής.

Είναι προφανές ότι ο Αρης το θέλει περισσότερο αυτό το ντέρμπι γιατί έχει μεγαλύτερη ανάγκη από τους βαθμούς. Αυτό, όμως, είναι κάτι που του βάζει περισσότερο άγχος και πίεση. Οι κίτρινοι έχουν βρεθεί κι άλλες φορές φέτος σε παρόμοια κατάσταση, στην Ευρώπη βεβαίως, και έκαναν καλή διαχείριση της κατάστασης. Δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην το κάνουν ξανά την Κυριακή, από τη στιγμή που θα γνωρίζουν καλά ότι αν δεν κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, θα υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες γι’ αυτούς.

Και δεν εννοούμε τις πιθανές αντιδράσεις που θα προκληθούν από τους οπαδούς τους, αλλά για πολύ πιο σοβαρά και ουσιαστικά πράγματα. Που θα τους αγγίξουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θα θυμίσουμε απλά ότι ο Αρης πρέπει να βρίσκεται και του χρόνου στο Europa League, όχι μόνο διότι δημιούργησε αυτήν την απαίτηση με την πορεία που κάνει φέτος, αλλά και για λόγους ζωτικής σημασίας. Αυτό είναι πιο σημαντικό και το γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι…

Πηγή: sport24.gr



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags