Facebook Pixel «O Τζίγγερ, συνεπέστερος όλων»
| 2011-01-29 12:23:00

«O Τζίγγερ, συνεπέστερος όλων»

«O Τζίγγερ, συνεπέστερος όλων»

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει στο blog του τις τελευταίες εξελίξεις στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, αλλά και την επόμενη ημέρα στον σύλλογο.

Καλώς ή κακώς, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υπήρξε συνεπέστερος όλων στις διακηρύξεις του, στις καμπές των 2,5 χρόνων της πολυμετοχικότητας. Καλώς για τους ανέκαθεν υποστηρικτές του που πλέον μπορούν με περίσσεια άνεση να διατρανώνουν την προτίμησή τους, κακώς για μερίδα συνεργατών του που θεωρούν ότι παγιδεύτηκε σε αυτή την ιστορία.

Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν ακόμη πειστεί, ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην απόφαση να δωρίσει το μέρος των μετοχών που θα του επιτρέψει να υποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα στο 30%.

Εκτιμούν ότι προ του διαφαινόμενου αδιεξόδου, θα «υποχρεωθεί» να δρομολογήσει τις εξελίξεις και μάλιστα προς την διόλου «εύπεπτη» κατεύθυνση της εκλογίκευσης του πράγματος. Άλλωστε εκείνοι με τους οποίους συμφώνησε την υποχώρηση στο μετοχολόγιο, δεν είναι πια εδώ και το 54,7% του ανήκει...

Αυτή την αποχώρηση άλλωστε σχολιάζει δυσμενώς, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν χθες από το περιβάλλον του και μάλιστα συνοδευμένα από την διευκρίνηση ότι δεν ενοχλήθηκε σε προσωπικό επίπεδο («αυτό προφανώς το έχει ξεπεράσει προ πολλού» σχολίαζε συνεργάτης του), αλλά για το γεγονός ότι «έτσι δυσχεραίνεται το έργο της διοικούσας επιτροπής που ανέλαβε να οδηγήσει το καράβι σε πιο ήσυχα νερά».

Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο σημείο των χθεσινών διαρροών. Είναι ουσιαστικά η είδηση που κρύβεται πίσω από τις λέξεις του μεγαλομετόχου: η διοικούσα επιτροπή δεν ανέλαβε για να υποστηρίξει διαχειριστικά την πορεία μέχρι το καλοκαίρι, αλλά για να προετοιμάσει τον Παναθηναϊκό για μετά το καλοκαίρι.

Μπορεί οι ίδιοι (Γόντικας, Βεκρής, Πολέμης, Νίκας) να μην αποκαλύπτουν την ατζέντα της ενασχόλησής τους, ωστόσο οι δύο τελευταίοι -όντας άλλωστε μέτοχοι- έχουν κάθε λόγο να λειτουργούν περισσότερο για το αύριο, όσο κι αν φωνάζουν ότι δεν εγκαταλείφθηκε το σήμερα και οι αγωνιστικοί στόχοι.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, τα παραπάνω ίσως δίνουν και μία εξήγηση για την απόφαση του Νικόλα Πατέρα να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο. Εξήγηση πέραν των «συκοφαντικών και υβριστικών επιθέσεων» που υποστηρίζει ότι δέχεται.

Θα ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση να συζητήσει ενδεχόμενη πώληση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, ελλείψει άλλων επιλογών. Πώς δηλαδή να πει «διαφωνώ με αποχωρήσεις, αλλά δεν ξέρω ποιος θα τους πληρώσει»;

Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο έχει οριστεί για το τέλος Φεβρουαρίου, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να φτάσει το τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι για να πληροφορηθούμε που θα συνεχίσουν την καριέρα τους ο Κλέιτον, ο Γκάμπριελ, ο Ντέιβιντ, ο Μουν, ο Μελίσσης κ.λ.π, κ.λ.π.

Πριν όμως την έναρξη «τεχνικών» παρεμβάσεων θα επιχειρηθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις προθέσεις και τις διαθέσεις των μετόχων να χρηματοδοτήσουν τη νέα χρονιά. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής θα απευθύνουν το παραπάνω ερώτημα και θα περιμένουν εντός μηνός την απάντηση των μετόχων, ώστε να γνωρίζουν πλέον την έκταση και το βάθος της ανασυγκρότησης, στην οποία θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν.

Μην ξεχνάμε, ότι η πιο σίγουρη ανάσα στα οικονομικά των «πρασίνων» είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτή θα έρθει είτε μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος (δύσκολο πλέον), είτε μέσω της δεύτερης θέσης και της προκριματικής φάσης του θεσμού. Κάτι που σημαίνει ότι αρχές Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι όχι απλά συγκροτημένος, αλλά και έτοιμος αγωνιστικά..

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags