Facebook Pixel «Στην ξέρα και την άπνοια ο Παναθηναϊκός!»
| 2011-01-29 13:33:00

«Στην ξέρα και την άπνοια ο Παναθηναϊκός!»

«Στην ξέρα και την άπνοια ο Παναθηναϊκός!»

Όλοι κάτι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι πλην των «πράσινων» και ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο blog του για το… παραμύθιαζα στους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Θεωρώντας ότι ο οπαδός είναι σαν μικρό παιδί, κάνουμε την εξής υπόθεση εργασίας βρισκόμαστε στα μέσα του Δεκέμβρη, Τώρα με την κρίση τα λεφτά είναι λίγα και μετρημένα. Έχεις δύο μικρά παιδιά, που αρχίζουν να σου λένε: "Μπαμπά, ο Δημητράκης απέναντι μου είπε ότι την άλλη εβδομάδα φεύγουν για το εξοχικό τους στην Αράχωβα. Η Μαρία στο σχολείο μου είπε ότι έβγαλαν τα εισιτήρια για το χωρίο του Άι Βασίλη στο Ροβανιέμι. Εμείς που θα πάμε τώρα τις γιορτές;"

Δύσκολο να δώσεις απάντηση και πολύ περισσότερο εξηγήσεις. Μια λύση θα ήταν ενδεχόμενα να πετάξεις την μπάλα αράουτ:

"Αγοράκι μου, σου έχω μία μεγάλη έκπληξη. Το καλοκαίρι που θα κλείσουν τα σχολεία θα πάμε στη Disneyland". Τον ψήνεις τον πιτσιρικά να αρχίσει να μετράει πόσοι μήνες μένουν μέχρι τον Ιούλιο που θα πάει στο Παρίσι, να δει από κοντά τον Μίκι Μάους; Δύσκολο. Ποιος έχασε την υπομονή για να τη βρούνε τα μικρά παιδιά;

Στην ίδια ακριβώς θέση, βρίσκονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Μήνας χειμερινών μεταγραφών ο Γενάρης κι όλοι κάτι κάνουνε. Ο Ολυμπιακός πήρε Τζεμπούρ και Μανιάτη. Η ΑΕΚ έστω και την τελευταία στιγμή πήρε Μίτσελ-Μπάχα και θέλει να κλείσει και σέντερ μπακ. Μόνο η δικιά τους ομάδα είναι στη ξέρα και στην άπνοια, όπως λέει και ο Ζωρζ Πιλαλί. Η μοναδική ομάδα της Σούπερλιγκ χωρίς μεταγραφές.

Και δεν λέμε ότι με έναν-δύο ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Ή θα γύριζε ντε και καλά την Τετάρτη το 0-2 από την ΑΕΚ και θα πέρναγε στο Κύπελλο. Το να διαβάζεις όμως τη δήλωση Φερέιρα, ότι "έχουμε πλήρες ποιοτικό ρόστερ", είναι σα να σου λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, "η Ελλάδα είναι πλέον οικονομικά αυτάρκης και δεν πρόκειται να ξαναζητήσει δανεικά".

Κι εδώ είναι που οι αρμόδιοι ρεπόρτερς έχουν αναλάβει το ρόλο του μπαμπά, που τα Χριστούγεννα, λέει στο παιδί για τις καλοκαιρινές διακοπές: "Ο Παναθηναϊκός δεν αφήνει για την τελευταία στιγμή το σχεδιασμό για τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και έχουν εντοπισθεί: "Ο ατσάλινος στόπερ της Καβάλας Ντουγκλάο. Ο εξαιρετικός πλάγιος μπακ (επίσης αργοναύτης) Αμπντούν. Ο Ζορό που σκίζει δίχτυα, Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο φέρελπις Θανάσης Καραγκούνης, του Ατρομήτου Περιστερίου. Ταυτόχρονα ο Μαρσέλο Μάτος είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή, ενώ αρχίζουν οι επαφές για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Λουκάς Βύντρα και να μείνει η σημαία στον ιστό της".

Η θερμοκρασία να είναι κάτι ψιλά πάνω από το μηδέν και ν' ακούς για τα μαγιό που θα φορεθούν το καλοκαίρι. Θα μου πείτε τώρα, κι οι δημοσιογράφοι κάτι θα πρέπει να γράφουν. Αφού τον Γενάρη δεν κουνιέται φύλλο, ξεκινάνε από τώρα για τον Αύγουστο. Αφού τώρα, δεν υπάρχουν λεφτά για μπουφάν, κάνουμε προγραμματισμό για τα κοντομάνικα. Αφού δεν έχουμε βασιλόπιτα, σκεφτόμαστε το αρνί που θα ψήσουμε το Πάσχα. Όσο λοιπόν μπορεί να ψηθεί ένας πιτσιρικάς για να σκεφτεί από τον Δεκέμβρη τις διακοπές του καλοκαιριού, άλλο τόσο μπορεί να ψηθεί αντίστοιχα κι ο οπαδός για μεταγραφές που θα γίνουνε επτά μήνες μετά. Η ελπίδα μπορεί να πεθάνει, τελευταία, αλλά προτελευταίος πεθαίνει με το -7 αυτός που ελπίζει.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags