Facebook Pixel «Έπρεπε να γίνει… αντράκι!»
| 2011-01-29 14:20:00

«Έπρεπε να γίνει… αντράκι!»

«Έπρεπε να γίνει… αντράκι!»

Ο Γιώργος Βαζάκας μιλάει στο gazzetta.gr για τον Κώστα Φορτούνη και πώς ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης αυτό το σπουδαίο ταλέντο.

- Πότε πρωτακούσατε το όνομα του Κώστα Φορτούνη;

«Το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέλαβα τα Τρίκαλα, λίγο πριν αρχίσει η προετοιμασία, οι παράγοντες της ομάδας μού ανέφεραν για ένα μεγάλο ταλέντο που αγωνίζεται σε μία τοπική ακαδημία και βάζει σαράντα γκολ το χρόνο στην πρώτη τοπική κατηγορία... Επειδή σαν προπονητής έχω μία τάση να ψάχνω για εξελίξιμους νέους παίκτες, τους είπα να τον φέρουν στην προπόνηση για να τον δοκιμάσω... Τον είδα μία-δύο φορές και μου άρεσε και χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο, τον πήρα μαζί με την αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας... Εκεί συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για φλέβα χρυσού... Ο Κωστάκης έκανε πράγματα και θαύματα και είχε απίστευτες επινοήσεις με την μπάλα, για ένα παιδί που δεν ήταν ούτε 17 χρονών τότε... Στο ένας εναντίον ενός ήταν εντελώς απρόβλεπτος, έκανε σπάνιες ντρίμπλες και γενικά η ποδοσφαιρική του τεχνική ευφυΐα φαινόταν από χιλιόμετρα...»

- Μειονεκτήματα δεν είχε;

«Του έλειπε η δύναμη και αυτό ήταν φυσικό για την ηλικία του... Επίσης ήταν ένα παιδί πολύ κολλημένο με την οικογένειά του και σε αυτό τον τομέα ήταν που παρενέβην και ζήτησα από τους γονείς του να απομακρυνθούν λίγο, αν θέλουν να βοηθήσουν τον γιο τους να παίξει μπάλα. Σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, αυτό πιστεύω ότι ήταν το κομμάτι στο οποίο τον βοήθησα περισσότερο».

- Σαν χαρακτήρας πώς είναι;

«Είναι πάρα πολύ καλό παιδί... Ντρέπεται να σε κοιτάξει στα μάτια... Είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων, με νοοτροπία της επαρχίας και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν μπόρεσε να στεριώσει στου Ρέντη... Δεν έχει αυτόν τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά. Να φανταστείτε ότι πρωτάκουσα τη φωνή του μετά από δύο μήνες».

- Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο καλό για ένα παιδί που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο...

«Το ξέρω και αυτό οφειλόταν στο ότι όλοι στην προηγούμενη ομάδα του, την ακαδημία “Δήμητρα-Απόλλων”, τον είχαν στα... όπα-όπα και δεν είχε μάθει στην κόντρα! Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα Τρίκαλα προσπάθησα να τον κοντράρω, για να καταλάβει ότι πρέπει να γίνει αντράκι!»

- Πόσο καιρό τον είχατε στην ομάδα την περσινή σεζόν και πόσο τον χρησιμοποιήσατε;
«Από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και τη 10η αγωνιστική... Αν θυμάμαι καλά, τον χρησιμοποίησα για πρώτη φορά στην 3η αγωνιστική και μάλιστα στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας και ήταν ο καλύτερος παίκτης. Την επόμενη αγωνιστική, τον πέρασα ως αλλαγή στο ντέρμπι κορυφής με τα Γρεβενά και ήταν αυτός που χτύπησε το φάουλ από τα πλάγια στην τελευταία φάση του αγώνα που κερδίσαμε με γκολ του Μανουσάκη».

- Ποιο είναι το βασικό του χαρακτηριστικό;

«Ότι μπορεί να κάνει φάση από το πουθενά! Μπορεί όλη ομάδα να... “κάθεται” και από κει που δεν τον περιμένεις, μπορεί να κάνει μία ενέργεια και να αλλάξει όλο το παιχνίδι! Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχω συναντήσει, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις με πάρα πολλούς τρόπους».

- Πώς θα περιγράφατε το αγωνιστικό του προφίλ;

«Έχει απίστευτο δεξί πόδι, σε πάσα, σε σουτ, σε σέντρα, στη μεταφορά της μπάλας, σε όλα... Το αριστερό του πόδι θέλει λίγη δουλειά... Αλλά είναι έτοιμος παίκτης για το υψηλότερο επίπεδο... Είναι θέμα χρόνου να δείξει τι μπορεί να κάνει... Είναι πολύ τυχερός που στον Αστέρα βρήκε τον Βλάχο, ο οποίος τον πίστεψε και του έδωσε ευκαιρίες».

- Πώς προέκυψε η μεταγραφή του στον Αστέρα; Γιατί απ' ό,τι μάθαμε, πολύ «ζεστά» στην απόκτησή του είχε μπει και ο ΠΑΟΚ...

«Είχα έναν παλιό συμπαίκτη στον Πιερικό, τον Χρήστο τον Τσιρίκα, ο οποίος είναι τώρα σκάουτερ στον Αστέρα... Κάποια στιγμή με ρώτησε αν έχω υπ' όψιν μου κάποιον ιδιαίτερα ταλαντούχο νεαρό παίκτη, γιατί η ομάδα της Τρίπολης ήθελε να κάνει στροφή σε νέα ταλέντα... Εγώ του ανέφερα αμέσως τον Κώστα, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί ήδη ο ΠΑΟΚ. Είχε έρθει κάποιες φορές στα Τρίκαλα να τον δει ο Κωστίκος που ήταν ανιχνευτής ταλέντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στον Βρύζα για τον Φορτούνη. Αρχικά ο ΠΑΟΚ φαινόταν να έχει προβάδισμα, αλλά μόλις ο πατέρας του συνειδητοποίησε ότι ο Βρύζας δεν τον προόριζε για την πρώτη ομάδα αλλά για τη δεύτερη, τότε επέλεξε να δεχθεί την πρόταση της ομάδας της Τρίπολης. Μετά από λίγες μέρες, ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα, κ. Μπάκος ήρθε στα Τρίκαλα, κατέθεσε τη ρήτρα των 40.000 Ευρώ κι έκλεισε τη μεταγραφή».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags