Facebook Pixel «Θεός του πολέμου» VS «Δικέφαλος του Βορρά»
| 2011-01-30 11:26:00

«Θεός του πολέμου» VS «Δικέφαλος του Βορρά»

«Θεός του πολέμου» VS «Δικέφαλος του Βορρά»

Ως τη «μητέρα των μαχών» αντιμετωπίζουν το σημερινό παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις…

Αποτελεί μία «σύγκρουση» άνευ ορίων. Μια ποδοσφαιρική «τιτανομαχία» για τον ποδοσφαιρόκοσμο της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Βόρειας Ελλάδας. Άρης και ΠΑΟΚ απαρτίζουν τη «μητέρα των μαχών» στη Βόρεια Ελλάδα και κάθε τους μονομαχία είναι σαν μία ταινία με δράση και αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα στοιχεία του «μεγάλου ντέρμπι» και υπενθυμίζει πολλά γεγονότα που έγραψαν ιστορία στο παρελθόν. Η συνέχεια στις επόμενες γραμμές.

Το πρώτο επίσημο στην Τούμπα

Κοντά στα 50 χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ και ο Άρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για πρώτη φορά στο γήπεδο της Τούμπας. Ήταν Φεβρουάριος του 1960 όταν η «μητέρα των μαχών»… συγκρούστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της τότε Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Περίπου 12.000 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας με την αναμέτρηση να λήγει χωρίς νικητή (0-0). Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Τζουέλ ο οποίος μάλιστα είχε αποβάλλει και τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικός της ομάδας, Αλκέτα Παναγούλια !

Τα Highlights του ντέρμπι

Σε σύνολο 49 αγώνων στο Χαριλάου, ο Άρης έχει νικήσει 18 φορές, 19 ντέρμπι τελείωσαν ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει… αποδράσει με τη νίκη 12 φορές.

Το πρώτο επίσημο στο Χαριλάου

Το πρώτο ματς των δύο «αιωνίων» έλαβε χώρα την 1η ημέρα του Νοεμβρίου του 1959 με τον ΠΑΟΚ να νικά με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Γιώργος Χαβανίδης με εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ… συνέχισε το καλό σερί και παρέμεινε αήττητος για έξι παιχνίδια, μέχρι και το 1966 όταν γνώρισε τη συντριβή με 5-1 από τους «Κίτρινους».

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags