Facebook Pixel Έκλεισαν το Al Jazeera στην Αίγυπτο
| 2011-01-30 23:12:00

Έκλεισαν το Al Jazeera στην Αίγυπτο

Έκλεισαν το Al Jazeera στην Αίγυπτο

Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει πως η απόφαση των αιγυπτιακών Αρχών να απαγορεύσουν τη λειτουργία του στην Αίγυπτο εξαιτίας της κάλυψης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών, έχει στόχο «να κλείσει το στόμα του αιγυπτιακού λαού».

«Το αλ Τζαζίρα καταγγέλλει το κλείσιμο του γραφείου του στο Κάιρο, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τις αιγυπτιακές Αρχές» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Εν συνεχεία, προστίθεται πως η ενέργεια αυτή «έχει ως στόχο να λογοκρίνει και να σωπάσει τις φωνές του αιγυπτιακού λαού». Στο μεταξύ, ο απερχόμενος υπουργός Πληροφοριών της Αιγύπτου, Ανάς ελ Φέκι, ήταν αυτός που διέταξε σήμερα το πρωί την απαγόρευση του αλ Τζαζίρα.

Ο υπουργός «αποφάσισε ότι η υπηρεσία πληροφοριών του κράτους πρέπει να κλείσει και να αναστείλει τις δραστηριότητες του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα στην αραβική δημοκρατία της Αιγύπτου, να ακυρώσει τις άδειές του και να αποσύρει τις διαπιστεύσεις από τους υπαλλήλους του» πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

ΠΗΓΗ: zougla.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags