31/01/11 - 16:44

Η αναβίωση του Κόλιν Τσάπμαν! (ΦΩΤΟ)

Η Lotus-Renault παρουσίασε σήμερα το νέο της μονοθέσιο. Η R31, όπως είναι η κωδική της ονομασία, κυριαρχείται από το χρυσό και το μαύρο και θυμίζει την θρυλική Lotus του αείμνηστου Κόλιν Τσάπμαν. Καλορίζικο λοιπόν...

Η αναβίωση του Κόλιν Τσάπμαν! (ΦΩΤΟ)
39.172views 0shares

Το νέο μονοθέσιο παρουσιάστηκε στην πίστα της Βαλένθια, Ρικόρντο Τόρμο, εκεί όπου αύριο θα ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές. Το μαύρο είναι το βασικό χρώμα του μονοθεσίου, ενώ έντονη είναι και η παρουσία του χρυσού.

Το βασικό οδηγικό δίδυμο της ομάδας θα είναι ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με τον Βιτάλι Πετρόφ, γνωστός για το χουνέρι που έκανε στον Φερνάντο Αλόνσο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι.

Χρέη τρίτου οδηγού θα εκτελούν ο Μπρούνο Σένα, που έτρεξε πέρσι με την Ηispania Racing, και ο Ρομάν Γκροζάν, ενώ ρόλο δοκιμαστών θα έχουν οι Φεϊρούζ Φαουζί, Γιαν Χαρούζ και Χο-Πιν Τουνγκ.

«Θέλω να μας θεωρούν ισοδύναμους με τις Ferrari ή McLaren», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας, Έρικ Μπουλιέρ, ενώ ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα τόνισε: «Είμαι σίγουρος ότι το 2011 θα είναι μια καλή σεζόν γιατί δουλέψαμε κάτω από καλύτερες συνθήκες. Ο Έρικ Μπουλιέρ είπε ότι θέλει το μονοθέσιό μας να κερδίσει αγώνες φέτος. Τα λεγόμενά του με εκφράζουν απόλυτα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβρη του 2010, το Group Lotus απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Renault F1 και βάσει της συμφωνίας, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι και τα τέλη του 2017, η Lotus θα είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας.