Facebook Pixel Ο "Μέσι" δεν μένει πια στο Ηράκλειο
| 2011-12-13 15:20:00

Ο "Μέσι" δεν μένει πια στο Ηράκλειο

Ο "Μέσι" δεν μένει πια στο Ηράκλειο

Είναι από τα πιο τρανά παραδείγματα του ποδοσφαιριστή τον οποίο ο Τύπος αποθέωσε μετά από... δύο καλές του εμφανίσεις, αλλά τελικά το γήπεδο, από το οποίο ουδείς μπορεί να κρυφτεί, τον επανέφερε στην πραγματικότητα. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Αξιζε τελικά ο Βασίλης Κουτσιανικούλης τα όσα γράφτηκαν για αυτόν και κυρίως τα 1,2 εκατ. ευρώ που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ για την απόκτησή του; Για έναν ολόκληρο χρόνο (τη σεζόν 2008-09) φορώντας τη φανέλα του Εργοτέλη με τις εμφανίσεις του άφησε παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον.

Σκόραρε εναντίον και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο στόχαστρο και των δύο, αλλά τελικά το καλοκαίρι ο μεγάλος νικητής για την απόκτησή του ήταν ο ΠΑΟΚ. Μεταγραφή που πανηγυρίστηκε έντονα στη Θεσσαλονίκη, καθώς φάνηκε σαν μια μεγάλη επιτυχία του «δικέφαλου» απέναντι στις ομάδες της Αθήνας.

Το φορτίο όμως για τον 21χρονο Κουτσιανικούλη αποδείχτηκε πιο βαρύ απ' ό,τι ο βραχύσωμος (ύψους 1,68 μ.) μεσοεπιθετικός μπορούσε να σηκώσει στις πλάτες του. Την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ έχει συνολικά 28 συμμετοχές πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ πέρυσι παίζει σε μόλις οκτώ ματς, κρατώντας ως ενθύμιο το τέρμα που πετυχαίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αυτό όμως δεν είναι ικανό για να τον κρατήσει στην Τούμπα, καθώς, παρά τις πολλές υποσχέσεις κατά την απόκτησή του, «απόσβεση» στα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν δεν κατάφερε να κάνει.

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που χτύπησε την πόρτα του «δικέφαλου». Αρχικά για δανεισμό, όμως τελικά γίνεται «συμψηφισμός», καθώς ο ΠΑΟΚ χρωστάει ακόμα χρήματα στους Κρητικούς και έτσι ο «Κούτσια» επιστρέφει στο Ηράκλειο ως μεταγραφή. Στο αεροδρόμιο φίλοι του Εργοτέλη του φορούν στο λαιμό το κασκόλ της ομάδας, ενώ τον υποδέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης. Ο «Μέσι» (ένας ακόμα για τον ελληνικό Τύπο) της Κρήτης έχει επιστρέψει στη βάση του.

Ο Νίκος Καραγεωργίου τον χαρακτηρίζει ως προσωπικό του στοίχημα, το όποιο όμως μετά από 13 αγώνες μοιάζει να είναι χαμένο και για τον Ελληνα τεχνικό και για τον παίκτη. Μόλις στα 23 του ο Κουτσιανικούλης ψάχνει ακόμα το ερέθισμα για μια καινούργια ποδοσφαιρική αρχή, καθώς η αποθέωση που είχε γνωρίσει πριν από τρία χρόνια από τον Τύπο ανήκει στην... ιστορία.

Στο παρόν υπάρχουν οι κακές του εμφανίσεις και το προχθεσινό ξέσπασμά του να πετάξει τη φανέλα του εκνευρισμένος με τον προπονητή του, επειδή τον έκανε αλλαγή. Ισως κατά βάθος πάντως να είναι εκνευρισμένος και με τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτόν που ψάχνει και βρίσκει μόνο στα πρωτοσέλιδα του (πρόσφατου) παρελθόντος.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags