Facebook Pixel Της αμύνης τα παιδιά του χαρίζουν την πρωτιά!
| 2011-02-01 12:00:00

Της αμύνης τα παιδιά του χαρίζουν την πρωτιά!

Της αμύνης τα παιδιά του χαρίζουν την πρωτιά!

'Περιφερειάρχης', 'Β-ΟΛΟταχώς για κούπα', 'Χωρίς αντίπαλο' ήταν μερικοί τίτλοι του Τύπου για τον ΟΣΦΠ. Τον καλύτερο όμως τον έδωσε ο Eρνέστο: 'Μυστικό μας η άμυνα'.

Ο Ισπανός προπονητής, ακριβώς επειδή είναι προπονητής, γνωρίζει ότι το μεγάλο όπλο των «ερυθρόλευκων» στο φετινό πρωτάθλημα, είναι η γενικότερη αμυντική τους λειτουργία. Με το πιο ουσιώδες από όλα να είναι ότι δεν δέχονται εύκολα γκολ!

Συνολικά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (γιατί Ευρώπη… γιοκ φέτος!) έχει δεχτεί 10 τέρματα όλα κι όλα, εννιά στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, μάλιστα, είναι ότι δεν έχει δεχτεί ούτε σε ένα παιχνίδι, από τα συνολικά 23 που έχει δώσει στις δύο διοργανώσεις, γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Να θυμίσουμε, επίσης, πριν δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια που οι αντίπαλοι έστειλαν την μπάλα στα «ερυθρόλευκα» δίχτυα, ότι οι Πειραιώτες είχαν έναν μεγάλο αριθμό αγώνων χωρίς τους δύο βασικούς αμυντικούς μέσους (πότε έλειπε ο ένας και πότε ο άλλος… ), Ντουντού και Ουρτάδο. Κάτι που δείχνει, ίσως και τη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος ή, έστω, τον… επιθετικό προσανατολισμό των μικρότερων ομάδων όταν αγωνίζονται εναντίον του Ολυμπιακού.

Σισέ ο… γρήγορος

Το πιο γρήγορο γκολ που έχουν δεχτεί οι «ερυθρόλευκοι» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήταν στο ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού από τον Σισέ (57΄, έκανε το 1-1). Αλλά και το δεύτερο πιο γρήγορο, πάλι από τον Γάλλο ήταν, στο ίδιο παιχνίδι (63΄, 2-1)!

Δύο γκολ, επίσης, πέτυχε και ο Ηρακλής εναντίον του Ολυμπιακού, στην ήττα με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (79΄ Μάρα, 86΄ Βέλλιος), όπως και ο Πανσερραϊκός στο 4-2 της 18ης αγωνιστικής. Για τους Σερραίους, μάλιστα, σκόραρε και τα δύο γκολ ο Γεωργιάδης (65΄, 67΄) μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός Βόλου (71΄ Ούμπιντες, 3-1, 5η αγων.), ΑΕΚ (90΄ Μπλάνκο, 1-0, 12η αγων.) και Ατρόμητος (93΄ Φαβάλι, 2-1, 14η αγων.) είναι οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού. Και, φυσικά, ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι Κυπέλλου πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τον Βιεϊρίνια στο 83΄ (1-1).

Μόνο τρία ματς

Κάτι άλλο που παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον και δικαιολογεί τον τίτλο «Περιφερειάρχης» που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, είναι ότι μόνο σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια έχει δεχτεί γκολ. Σε κανένα από τα τρία δεν κέρδισε βαθμό, κανένα όμως δεν ήταν εναντίον των «μικρών της επαρχίας», όπως συνηθίζουμε να λέμε (Πανσερραϊκός, Κέρκυρα κ.λπ.).

Ήταν το 2-1 εναντίον του Ηρακλή, (1η αγων.), το 2-1 εναντίον του Παναθηναϊκού (8η αγων.) και το 1-0 με την ΑΕΚ (12η αγων.). Δύο από τα τρία, δηλαδή, ήταν τα κορυφαία ντέρμπι της χρονιάς!
Για να τα δούμε συγκεντρωτικά, πρέπει να πούμε ότι:

** Σε 23 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο

** Συνολικά έχει δεχτεί δέκα γκολ σε εφτά παιχνίδια, ενώ στα υπόλοιπα 16 δεν είδε την μπάλα στα δίχτυα του.

** Πέντε γκολ δέχθηκε στο Φάληρο κι άλλα τόσα εκτός έδρας

** Σε τρία από τα εφτά παιχνίδια που έχει δεχτεί γκολ, δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Τέλος, να πούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα με 39 γκολ, συν τρία στο Κύπελλο. Στο σύνολο, δηλαδή, σε 23 παιχνίδια 42 γκολ ενεργητικό και 10 παθητικό! Αν δεν ήταν και με αυτούς τους αριθμούς πρώτος…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags