Facebook Pixel Ιδού το νέο... όπλο των πρωταθλητών! (ΦΩΤΟ)
| 2011-02-01 15:46:00

Ιδού το νέο... όπλο των πρωταθλητών! (ΦΩΤΟ)

Ιδού το νέο... όπλο των πρωταθλητών! (ΦΩΤΟ)

Η πρωταθλήτρια του 2010 Red Bull παρουσίασε σήμερα το νέο της μονοθέσιο στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια, με το οποίο θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κορυφή και φέτος.

Η κωδική ονομασία είναι RB7 και είναι και πάλι δημιούργημα του Άντριαν Νιούι, ενώ ο Βρετανός σχεδιαστής ξεκαθάρισε πως το μονοθέσιο του 2011 είναι βασισμένο κυρίως πάνω στον πετυχημένο προκάτοχό του.

Οι προσδοκίες των ανθρώπων της αυστριακής ομάδας είναι υψηλές, καθώς έχουν ως στόχο την υπεράσπιση των τίτλων στους Οδηγούς και στους Κατασκευαστές, αλλά φυσικά και την καθιέρωσή τους ως μεγάλη δύναμη στην Formula 1, όπως είναι η Ferrari, η McLaren κ.α.

Με μια πρώτη ματιά κανείς διαπιστώνει πως η RB7 έχει πιο ψηλό ρύγχος, ψηλότερο κάλυμμα κινητήρα, διαφορετική σχεδίαση στην πίσω αεροτομή, διατηρεί το πτερύγιο καρχαρία, ενώ τα χρώματα δεν έχουν αλλάξει -περισσότερο μπλε και ελάχιστο κόκκινο και κίτρινο.

Η Redbull δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στο βασικό οδηγικό της δίδυμο και εμπιστεύεται και πάλι τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ και τον έμπειρο Μαρκ Γουέμπερ. Μάλιστα, ο Φέτελ θα έχει φέτος το Νο1 πάνω στο μονοθέσιό του.

«Το νέο μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του υπάρχοντος. Έχουμε διατηρήσει το DNA του αυτοκινήτου. Η RB6 ήταν βασικά η εξέλιξη του προηγούμενου μονοθεσίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άντριαν Νιούι, ενώ από την πλευρά του, ο Φέτελ είπε: «Ότι πετύχαμε πέρυσι μας κάνει περήφανους. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο αλλά και να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι. Αν δεν τα καταφέρουμε οι άλλοι θα μας προσπεράσουν...». 

Ο έτερος πιλότος της ομάδας Μαρκ Γουέμπερ δήλωσε έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο φέτος: «Έχω μια σπουδαία ευκαιρία να τα καταφέρω και αξιόλογους ανθρώπους γύρω μου. Θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος από πέρυσι ειδικά για το ξεκίνημα θα είμαι πολύ καλύτερος φέτος. Ότι πετύχαμε σαν ομάδα πέρυσι δεν ήταν τυχαίο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περσινό μονοθέσιο κυριάρχησε το 2010 με εννέα νίκες και 15 pole position σε 19 αγώνες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags