Facebook Pixel Επιβάλλεται… ανάσταση! (ΦΩΤΟ)
| 2011-02-01 16:35:00

Επιβάλλεται… ανάσταση! (ΦΩΤΟ)

Επιβάλλεται… ανάσταση! (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες προσδοκίες έχει φέτος η Mercedes GP, μετά την απογοητευτική περσινή σεζόν. Οι Μίκαελ Σουμάχερ και Νίκο Ρόσμπεργκ σήκωσαν σήμερα στην Βαλένθια το σεντόνι και αποκάλυψαν το νέο μονοθέσιο, με κωδική ονομασία W02.

Πέρυσι η Mercedes GP βρισκόταν αρκετά επίπεδα πιο κάτω από τις Red Bull, Ferrari και McLaren, ενώ ολοκλήρωσε την χρονιά στην τέταρτη θέση στη βαθμολογία των Κατασκευαστών.

Λόγω των νωχελικών αποτελεσμάτων, ο Ρος Μπρον αποφάσισε στη μέση της χρονιάς να διακόψει την εξέλιξη της W01 και να αφοσιωθεί στην κατασκευή του μονοθεσίου για το 2011. Γι' αυτό και υπάρχει αισιοδοξία στην γερμανική ομάδα ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο...

Εκ πρώτης όψεως είναι ευδιάκριτο στην W02 το ανασηκωμένο ρύγχος, διαθέτει την κινητή πίσω αεροτομή, ενώ φορά ελαστικά Pirelli.

Το χρώμα αποτελεί συνδυασμό του ιστορικού ασημί της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes με το πράσινο του χορηγού Petronas, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκε και η συμφωνία με την Allianz ως σπόνσορα της ομάδας.

«Θέλουμε από την αρχή να θέσουμε εμείς τα στάνταρ, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε είμαστε σε θέση να απαντήσουμε άμεσα και να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι μας επιφυλάσσει η νέα σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Ρος Μπρον.

Από την πλευρά του, ο Μίκαελ Σουμάχερ τόνισε πως θέλει φέτος να είναι μόνιμος κάτοικος του βάθρου: «Επιτέλους η αναμονή σταματά και ξεκινά η δράση. Πιστεύω ότι φέτος θα βρισκόμαστε πολύ πιο συχνά στο βάθρο ειδικά στο μεσαίο σκαλί», ενώ ο Ρόσμπεργκ επεσήμανε: «Όπως πάντα οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί. Θέλουμε να είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες και να παλεύουμε για νίκες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags