Facebook Pixel "Καθάρισε" νωρίς...
Ποδόσφαιρο
| 2011-12-22 17:07:00

"Καθάρισε" νωρίς...

"Καθάρισε" νωρίς...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το «διπλό» από την Ρόδο επί του Διαγόρα με 1-0 βάζοντας στις αποσκευές του και την πρόκριση χάρη σε γκολ του Κουέβας από το 6'.
 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επηρεάστηκε από το σημερινό του ταξίδι στη Ρόδο («πέταξε» το πρωί από το Ελευθέριος Βενιζέλος) καθώς εμφανίστηκε πολύ καλύτερος από τον Διαγόρα. Ο σύλλογος της Ηπείρου παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο από τον Αγγελο Αναστασιάδη με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του, αλλά δεν φάνηκαν.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έδειξε τις προθέσεις του με τον Εκτορ Κουέβας να σουτάρει πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Η ομάδα της Super League κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6', όταν ο Κυριάκος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Κουέβας με προβολή από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΣ δεν κατέβασε ταχύτητα αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Κυριάκος παραλίγο να γίνει σκόρερ όταν σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο Διαγόρας δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κηπουρού με τον σύλλογο των Ιωαννίνων να προσπαθεί να αυξήσει το δείκτη του σκορ.

Στο 19', ο Κώτσιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή ανενόχλητος και από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ σημειώθηκε στο 27'. Ο Μιχαήλ μετά τη σέντρα του Πατσατσόγλου πήρε την κεφαλιά - ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Κυριάκος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 35', ο ΠΑΣ κέρδισε ένα έμμεσο φάουλ στο ύψος του πέναλτι όταν ένας αμυντικός του Διαγόρα γύρισε την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα του και αυτός την μπλόκαρε. Ο Κυριάκος ήταν ο εκτελεστής, σουτάροντας ψηλά στην συμβολή των δοκαριών του Πονηρού.

Το κλωτσοσκούφι του δευτέρου ημιχρόνου

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε πολύ με τον ΠΑΣ να απειλεί στο 66', όταν ο Βάντερσον εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Χαρακτηριστικό του θεάματος που παίχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι φωνές του Αγγελου Αναστασιάδη, με τον προπονητή των Ιωαννίνων να φωνάζει: «αυτό δεν είναι μπάλα που παίζετε, είναι κλωτσοσκούφι».

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η συμμετοχή του 15χρονου Ρούσσου, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 85΄ και έκανε και ένα σουτ προς την εστία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Μιχάλης Τσιβρινής): Πονηρός, Αυγενικού, Ματεντζίδης, Πουλόπουλος, Παπαδημητρίου, Μουσταφίδης, Μπακάλης, Καρπαθάκης (78' Τσίτσι), Χατζηκοσμάς (85' Ρούσσος), Μπαούρης, Λερογιάννης (68' Επιφανής).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (46' Κεϊτά), Ντάσιος, Μιχαήλ, Κυριάκος (70' Τζάνης), Σκούφαλης, Κουέβας (90' Οικονόμου).

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags