02/02/11 - 11:20

«Στα έλεγα και γνώριζες!»

Τον καμπανάκι για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ είχε χτυπήσει πολλές φορές ο Φανούρης Βουτσαράς, όπως ενημέρωσε ο ίδιος σε επιστολή του. «Ήταν άνθρωπος του Τζίγγερ», η θέση του Πατέρα!

«Στα έλεγα και γνώριζες!»
32.274views 0shares

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΠΑΕ σχολίασε με επιστολή του στην εφημερίδα «Goal»:

«Προς εφημερίδα Goal

Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το εμπεριστατωμένο και αναλυτικό αφιέρωμα που κάνατε αναφορικά με την πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό. Η προσπάθεια που κάνετε είναι σημαντική, καθώς δυστυχώς σε όλη τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας έχουν ειπωθεί και αναπαραχθεί από τον Τύπο πολλές ανακρίβειες. Διάβασα πολύ προσεχτικά το άρθρο του Νικόλα Πατέρα για την περίοδο της πολυμετοχικότητας. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η θέση του ότι δεν πρέπει να αδικούμε κανέναν από αυτούς που πρόσφεραν στην ομάδα. Με δεδομένη την θέση και με βάση την τριετή μου θητεία ως γενικού διυθυντή της ΠΑΕ θα ήθελα, ωστόσο, να επισημάνω τα εξής:

Ο κ. Πατέρας στο άρθρο του αναφέρει ότι είχα πλήρη γνώση των οικονομικών κινήσεων της ΠΑΕ. Πράγματι συμμετείχα στη διοικούσα επιτροπή, της οποίας όμως ο ρόλος τις περισσότερες φορές αναλωνόταν στην επικύρωση ειλημμένων αποφάσεων του τότε προέδρου, για τις οποίες δεν είχα εκ των προτέρων επίσημη ή, ανεπίσημη ενημέρωση.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Πατέρας είχε πολλές φορές προειδοποιηθεί από εμένα προσωπικά ότι η οικονομική διαχείριση θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον, εντούτοις εκείνος κατ' εξακολούθηση επέλεξε να αγνοεί αυτές τις προειδοποιήσεις, λέγοντας ότι θα βρει ο ίδιος λύση. Με εκτίμηση, Φάνης Βουτσαράς».

«Παραδοξότητες»

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού σχολίασε στην εφημερίδα την επιστολή του Βουτσαρά, λέγοντας ότι:

«Εάν ο κ. Βουτσαράς δεν είχε επίσημη ή, ανεπίσημη ενημέρωση για τις αποφάσεις που παίρναμε και απλώς παρίστατο στη διοικούσα επιτροπή, τότε θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί είτε να έχει δώσει γραπτώς στην επιτροπή και τον πρόεδρο τις αντιρρήσεις του. Τ

ίποτα τέτοιο δεν έπραξε. Ολοι οι διευθυντές επί προεδρίας μου ήταν στελέχη που είχαν προσληφθεί από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και του έδιναν απευθείας αναφορά για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ.
 

Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αφού ο κ. Βουτσαράς συμμετείχε και στα ΔΣ της ΠΑΕ, πως δεν ανέφερε ποτέ αυτά που γράφει σήμερα στην επιστολή του. Επίσης, είναι γνωστό ότι όλες οι οικονομικές χρήσεις και οι προϋπολογισμοί της 2ετούς θητείας μου έχουν εγκριθεί από το ΔΣ».