Facebook Pixel «Ίσως να μη φτάσει ένα γκολ»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-02 11:55:00

«Ίσως να μη φτάσει ένα γκολ»

«Ίσως να μη φτάσει ένα γκολ»

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει στο blog του για την αποψινή αναμέτρηση Κυπέλλου του Ολυμπιακού στην Τούμπα, αλλά και για το γεγονός ότι πιο εύκολα μαντεύεις τον καιρό σε ένα μήνα, παρά την 11άδα του Βαλβέρδε.

Έχει αποδειχθεί, ότι είναι πιο εύκολο να μαντέψεις τι καιρό θα κάνει σ’ ένα μήνα από τώρα, παρά το ποια θα είναι η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Βαλβέρδε σε μια αναμέτρηση!

Όχι ότι ο Ισπανός ανακατεύει τόσο πολύ την τράπουλα, όμως υπάρχουν μια δυο θέσεις στην ενδεκάδα και κυρίως τα δυο ακραία χαφ, όπου «την ψάχνει» τη δουλειά και κυρίως, δεν έχει ακόμη δει παίκτη να βρίσκει εκεί την απόλυτη σταθερότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με δυο λόγια, «μύλος» η δουλειά… Ο Ολυμπιακός βέβαια κερδίζει, γιατί δεν παίζουν μπάλα οι θέσεις ή αυτά καθ’ αυτά τα πρόσωπα. Πλέον, παίζει η φιλοσοφία, παίζουν οι κινήσεις και οι αυτοματισμοί. Κατόρθωμα τόσο του προπονητή, όσο και των ποδοσφαιριστών.

Για την αναμέτρηση της Τούμπας, δεν αποκλείεται ο Μιραλάς να κάτσει εκεί που είναι, ίσως όμως και να πάει από την άλλη πλευρά που μεταξύ μας, έχει δείξει ότι είναι ακόμη πιο ακίνδυνος απ’ ότι δεξιά. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ζουν με την απορία μέχρι να αρχίσει ο αγώνας. Μήπως ο Φετφατζίδης όπως στην εθνική και σε δυο αγώνες με τον Ολυμπιακό; Μήπως επιστροφή Ρόμενταλ και μετακίνηση Μιραλάς;

Μήπως ο Τζιμπούρ(μεταξύ μας, εγώ αυτό θα έκανα, εξηγώντας απλά στον Αλγερινό ότι θα πρέπει λίγο να βοηθάει και πίσω). Βρε λέτε να δείτε κανά Χολέμπας από την αρχή; Όπως και να ‘χει, υπάρχει ένα θέμα, έτσι δεν είναι; Και είναι και γουστόζικο να μην αποφασίζει ο κόουτς και να κάνει την έκπληξη τελευταία στιγμή. Μην έχει και δεύτερη προσέξτε στην αρχική ενδεκάδα.

Από ‘κει και πέρα, τα πράγματα είναι πολύ απλά σχετικά με το τι θα πάει να κάνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Πρώτα απ’ όλα, η ομάδα δεν φοβήθηκε ποτέ της να βρεθεί ενώπιον των υποχρεώσεων και των δύσκολων καταστάσεων. Λίγο η ανικανότητα, λίγο η ατυχία συνέβαλαν στο να τελειώσει 1- 1 το ματς στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα με δυο λόγια, θέλει γκολ, ίσως να μην της φτάνει και ένα. Δεν πρόκειται όμως και να μπουν τρέμοντας, να έχουν άγχος ή να διστάσουν να παίξουν αυτό που είναι συνηθισμένοι. Και είναι σίγουρο επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αγχωθεί. Δεν θα πιεστεί.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, σε μια παρόμοια περίπτωση έχει βρεθεί η ομάδα του λιμανιού. Εκεί που ένα 90λεπτο κόπηκε στα δυο. Όταν ήρθαν 0- 0 στο πρώτο μέρος του ματς με τον Εργοτέλη και υποχρεώθηκαν κάμποσες μέρες μετά να πάνε στην Κρήτη για να παίξουν ένα… 45λεπτο επαναληπτικό. Κι όμως με λίγο χρόνο μπροστά τους, δεν έδειξαν πίεση ή άγχος και έβαλαν και δυο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στο κύπελλο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι από αυτούς που γυρνάνε την πλάτη στα κύπελλα, μόνο και μόνο επειδή μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν όλα αυτά που έχουν δουλέψει. Αν το πετύχουν θα πάρουν αποτέλεσμα. Αν δεν το πετύχουν θα ‘χουν να θυμούνται τα δοκάρια του Καραϊσκάκη…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags