Facebook Pixel «Γιατί παίρνει το ρίσκο με Νικοπολίδη;»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-02 14:05:00

«Γιατί παίρνει το ρίσκο με Νικοπολίδη;»

«Γιατί παίρνει το ρίσκο με Νικοπολίδη;»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την επιλογή του Βαλβέρδε να χρησιμοποιεί τον Αντώνη Νικοπολίδη στα ματς του Κυπέλλου.

Aναλυτικά το άρθρο του:

ΕΧΟΝΤΑΣ ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Οτι ακόμα κι αν το φάει, δεν βγαίνει νοκ άουτ, όπως ο Παναθηναϊκός. Πάλι ένα γκολ θα θέλει για να πάει στην παράταση. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το ρίσκο Βαλβέρδε με τον Νικοπολίδη (φωτό).

Πάλι ο Αντώνης θα παίξει σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Κατά την προσφιλή συνήθεια πολλών προπονητών ν' αλλάζουν γκολκίπερ στα ματς του Κυπέλλου. Από τον Γκουαρδιόλα, που αφήνει έξω τον Βαλδές και βάζει τον Πίντο, μέχρι τον Φερέιρα που και σήμερα θα βάλει τον Καρνέζη. Κι υπάρχει λογική σ' αυτή την επιλογή.

Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ δεν έχει τις ευκαιρίες όπως οι άλλοι ποδοσφαιριστές να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Να παίζει για μισή ώρα ή έστω για είκοσι λεπτά. Κατά κανόνα σκουριάζει στον πάγκο. Του δίνει λοιπόν ο προπονητής όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Μέχρι και τον τελικό, έτσι και προχωρήσει η ομάδα. Στο ματς του Καραϊσκάκη στο γιοματάρι που έγινε στον Βιεϊρίνια ο Αντώνης ήταν στο «βγαίνω, δεν βγαίνω». Αποφάσισε τελικά το δεύτερο και το έφαγε.

Αν είχε αποφασίσει το πρώτο, που ήταν και το σωστό, εύκολα προλάβαινε να πάει πρώτος στην μπάλα και να μη γίνει καν η φάση. Και δεν είναι μόνο η ηλικία των 40 ετών. Είναι και ότι έχει σκουριάσει στον πάγκο. Χωρίς την ένταση των παιχνιδιών τα αντανακλαστικά των γκοκίπερ λειτουργούν σε μικρότερες ταχύτητες. Και σε συνδυασμό με τα 40 χρόνια, είναι ό,τι χειρότερο. Οψόμεθα.

Για απόψε δηλαδή που οι φάσεις στο τέρμα του Ολυμπιακού θα είναι περισσότερες κι όχι μία και μοναδική όπως στο Καραϊσκάκη.

ΠΗΓΗ: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags