02/02/11 - 14:41

«Η παράγκα ζει και βασιλεύει»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα ασφαλείας σήμερα στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

«Η παράγκα ζει και βασιλεύει»
47.102views 0shares

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης στον “Spor103fm”:

«Από τότε που γεννήθηκα είμαι ελεύθερος και θα πεθάνω ελεύθερος. Σήμερα διαπιστώσατε πως είναι αστυνομοκρατούμενη; Μιλάμε για ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος και αυτό είναι απαράδεκτο. Ήμουν και είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Και βέβαια κατά των αποφάσεων που αφαιρούν το δικαίωμα να παρακολουθεί ένας φίλαθλος την ομάδα του. Που συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη».

Για το ελικόπτερο και την δήλωση Ραχοβίτσα πως "πρέπει να ξεκαπνίσει": «Λυπάμαι γιατί ζήτησε ο κ. Ραχοβίτσας να μιλήσουμε, αλλά δεν μίλησα ακόμη. Λέω αν παραπονεθεί για τις θέσεις που έχετε όλοι σας, θα του πω «με ρωτήσατε εμένα πως θα κουβαλήσετε ένα στρατό εδώ»; Να ξέρετε βέβαια πως ο κ. Ραχοβίτσας είναι ένας από τους καλούς αξιωματικούς. Δε τα βάζω με την αστυνομία, είναι πολιτική απόφαση η αστυνομία ακολουθεί εντολές. Είναι απαράδεκτη η δήλωση για να ξεκαπνίσει, αυτά δεν μπορεί να τα πει δημόσιος λειτουργός. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Εγώ μίλησα για δύο πρωταθλήματα, αφού άλλοι νόμοι ισχύουν στο κράτος της Αθήνας, άλλοι στη περιφέρεια».

Για τους βουλευτές Θεσσαλονίκης και την έλλειψη αντιδράσεων: «Εγώ στον βαθμό που έπρεπε να αντιδράσω. Δεν είναι δυνατόν να φορτώνονται όλα στον περιφερειάρχη».

Για το αν θα έρθει στη Τούμπα: «Δυστυχώς η παράγκα ζει και βασιλεύει. Είμαι καλεσμένος από τον κ. Ζαγοράκη, αν προλάβω θα είμαι στο γήπεδο. Εγώ έκανα μία πρόταση, αντί να είμαστε έξω από το γήπεδο, μήπως πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να προστατεύει τα κουνούπια. Να σεβαστούμε την αστυνομία και να εκθέσουμε την πολιτική απόφαση».