Facebook Pixel H ιστορία του καλού Ινδιάνου
| 2011-12-27 15:39:00

H ιστορία του καλού Ινδιάνου

H ιστορία του καλού Ινδιάνου

Το ποδόσφαιρο γράφει ωραίες ιστορίες για διάφορα πρόσωπα. Ένα τέτοιο για τον Άρη είναι ο Νάτσο Γκαρσία.

Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.

Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Βολιβιανός, μετά τη μεταγραφή στη Μπενφίκα και μια περιήγηση στα Πορτογαλικά γήπεδα, λόγω σοβαρού τραυματισμού, σχεδόν… εξαπατήθηκε από τον Άρη που στην πρόταση του, προέτασσε τη συμμετοχή του στο τότε κύπελλο ΟΥΕΦΑ και έβαζε στα ψιλά γράμματα της προσφοράς ότι είχε υποβιβαστεί για να τον αποκτήσει.

Ο Γκαρσία έπαιξε σπουδαία μπάλα στον Άρη τα επόμενα χρόνια. Όσο συχνά κι αν χρειαζόταν να ταξιδεύει στη Λα Παζ για να κυνηγά το… ανέφικτο, να οδηγήσει τη μικρή Βολιβία στα τελικά ενός Μουντιάλ ή σε μια πρόκριση στη δεύτερη φάση ενός Κόπα Αμέρικα μερικά καλοκαίρια, όσα προβλήματα κι αν του προέκυπταν με τραυματισμούς (τους οποίους για να τα λέμε όπως είναι, αν δεν είχε, δεν θα βλέπαμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα) όταν ήταν μέσα στο γήπεδο, έδινε πάντα το «κάτι παραπάνω».

Μια ιστορία με τον ίδιο πρωταγωνιστή, μοιάζει έτοιμη να γραφτεί μέσα στο 2012. Ο καλός στρατιώτης Νάτσο, από τη μαύρη λίστα του Σάκη Τσιώλη, κατάφερε να σώσει το συμβόλαιο του στον Άρη αποδεχόμενος μια μείωση αποδοχών το καλοκαίρι. Τραυματίστηκε ξανά, όταν ο πρώην προπονητής του, επέμεινε να τον χρησιμοποιήσει σε δυο συνεχόμενα φιλικά εντός 24 ωρών όταν ανέκαμπτε και πλέον, ενώ αρκετά έχουν αλλάξει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά μια ευκαιρία.

Είναι πλέον άνω των 30, είναι βέβαιο ότι η ευπάθεια στους τραυματισμούς δεν τον έχει εγκαταλείψει, αλλά τα πράγματα τον βάζουν ξανά… στο κέντρο του κύκλου.

Γυρίζει όταν γίνεται πολύ κουβέντα για το πρόβλημα του Άρη να βρει έναν χαφ που θα μπορεί να ωθεί το παιχνίδι και δεν θα αρνείται να θυσιάζεται στο τρέξιμο και το μαρκάρισμα όπως εκείνος!

Συμβαίνει μάλιστα όταν, όχι ένας αλλά τρεις κεντρικοί χαφ της ομάδας του, είναι με το ένα πόδι εκτός αυτής, αρκούμενοι σε προπόνηση με το δεύτερο γκρουπ κι ένας τέταρτος, παίκτης ποιότητας αλλά καιρό ανενεργός, πασχίζει να βρει πατήματα στο γήπεδο.

Είναι πιθανό, μάλιστα, να παίξει μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Όταν ένα άσχημο παιχνίδι ή ένας νέος τραυματισμός δεν αποκλείεται να του κοστίσει το υπόλοιπο του συμβολαίου. Είναι όμως στα δικά του πόδια, η δυνατότητα να το κάνει με τρόπο που θα θεωρηθεί η πρώτη μεταγραφή του χειμώνα.

Για το αν μπορεί να το πράξει, δεν το συζητάμε. Ο καλός Νάτσο Γκαρσία είναι ένας χαφ που κάθε ελληνικό κλαμπ θα ήθελε στην ενδεκάδα του. Το τέλος της ιστορίας του «ινδιάνου» που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Χαριλάου, είναι από τα πολυαναμενόμενα στη Θεσσαλονίκη. Κι όσοι τον έχουν γνωρίσει προσωπικά, εύχονται να έχει ένα χαρούμενο τέλος, γιατί το αξίζει πραγματικά και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags