Facebook Pixel «Ιδιαίτερο το 2011»
| 2011-12-27 23:10:00

«Ιδιαίτερο το 2011»

«Ιδιαίτερο το 2011»

Το 2011 ήταν ιδιαίτερο για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, κατέρριψε δυο ρεκόρ κι έφτασε κοντά στο να καταρρίψει άλλο ένα.

Στέφτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής, κατέρριψε το ρεκόρ των pole position και των νεότερων δις παγκόσμιων πρωταθλητών, ενώ ήθελε δυο νίκες ακόμα για να ισοφαρίσει αυτό των περισσότερων νικών σε μια χρονιά. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εκκίνησε 15 φορές από την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω το τον Νάιτζελ Μάνσελ, που ήταν κάτοχος του σχετικού ρεκόρ από το 1994 με 14.

Ο Γερμανός έγινε ο νεότερος δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula1, ενώ έμεινε στις 11 νίκες χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ στις 13. Έτσι, το 2011 ήταν ιδιαίτερο για τον πιλότο της Red Bull, κάτι που είπε και στις δηλώσεις του. «Το 2011 ήταν πολύ ιδιαίτερο για μένα. Θα περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να καταλάβω καλά τι πέτυχα. Η ιστορία σημαίνει πολλά για μένα και το να είμαι μέρος της είναι μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση.

Όλα ήταν σχεδόν τέλεια, από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ζωή μου δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη», ανέφερε ο 24χρονος για να μιλήσει και για τη σύγκριση που γίνεται με τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ. «Ο Μίκαελ είναι ένας. Εγώ είμαι ακόμα πολύ μακριά από αυτά που έχει πετύχει. Όταν μιλάμε για τον Σούμι πρέπει να επιδεικνύουμε σεβασμό. Αυτά που έχει καταφέρει είναι εκπληκτικά. Εγώ πρέπει να κάνω ένα βήμα τη φορά».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags