Facebook Pixel Πρεμιέρα στην Αργεντινή για το Ράλι Ντακάρ
| 2012-01-01 12:46:00

Πρεμιέρα στην Αργεντινή για το Ράλι Ντακάρ

Πρεμιέρα στην Αργεντινή για το Ράλι Ντακάρ

Αρχίζει σήμερα στην πόλη Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής το Ράλι Ντακάρ, το οποίο θα παραμείνει στη Νότια Αμερική για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Στις 14 ειδικές διαδρομές του αγώνα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου στη Λίμα του Περού, 469 οχήματα θα καλύψουν συνολικά περισσότερα από 9.000 χιλιόμετρα στο Ράλι Ντακάρ, το οποίο οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν ως μια «παναμερικανική περιπέτεια», η οποία θα αρχίσει από τις ακτές του Ατλαντικού και θα καταλήξει σε αυτές του Ειρηνικού.

Στην Αργεντινή θα λάβουν χώρα η εκκίνηση και πέντε ειδικές διαδρομές, στη Χιλή είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν άλλες πέντε, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες καλούνται, εκτός από τα βουνά των Άνδεων, να περάσουν και την απαιτητική έρημο Ατακάμα. Τέλος, στο Περού, όπου τους οδηγούς περιμένουν αμμόλοφοι, θα λάβουν χώρα οι τελευταίες τέσσερις ειδικές διαδρομές και ο τερματισμός.

Ο αγώνας τελείτο στην Αφρική από το 1979 έως το 2007, ενώ το 2008 ματαιώθηκε, λόγω φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαυριτανία. Από την επόμενη χρονιά «μετακόμισε» σε Αργεντινή και Χιλή, ενώ το Περού θα γίνει η 27η χώρα που επισκέπτεται ο αγώνας στην ιστορία του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags