Facebook Pixel «Οι κουβέντες δεν προσθέτουν τίποτα»
| 2011-02-03 11:56:00

«Οι κουβέντες δεν προσθέτουν τίποτα»

«Οι κουβέντες δεν προσθέτουν τίποτα»

Στις λέξεις που είναι για πέταμα, αφού καταντάει εκνευριστικό να διαβάζεις όσα εγκωμιαστικά σχόλια έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τον Παναθηναϊκό, γράφει στο blog του ο Θανάσης Ασπρούλιας.

Λες και ήταν προσυμφωνημένο… Διαβάζω τελευταία σε όλες τις συνεντεύξεις παικτών, προπονητών, ανθρώπων του μπάσκετ που κλήθηκαν (ή θα κληθούν) να αντιμετωπίσουν ελληνικές ομάδες, την προτίμησή τους στον Παναθηναϊκό σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ο καθένας από αυτούς υποστηρίζει –χωρίς να έχει κανένα ιδιοτελές συμφέρον φυσικά- ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τους ερυθρόλευκους, πως είναι φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, πως ο Ολυμπιακός έχει ελάχιστες πιθανότητες για την πρόκριση στο φάιναλ φορ κτλ κτλ… Δε λέω, τιμητικά είναι αυτά τα σχόλια για την ομάδα του Ομπράντοβιτς που ασφαλώς εξαργυρώνει την τεράστια ευρωπαϊκή φήμη της, τις επιτυχίες και την διαχρονικότητά του. Όλα αυτά, όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι (για εμένα τουλάχιστον) είναι παντελώς αδιάφορα… Δηλώσεις για πέταμα… Που γίνονται, απλά και μόνο για να γίνονται. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία υποψία μομφής εναντίον των δημοσιογράφων, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται και προσφέρουν θέματα προς συζήτηση.

Αντικατοπτρίζουν μεν την πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν οι ξένοι που παρακολουθούν εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έως εκεί. Δεδομένο είναι ότι τέτοια σχόλια δεν μπορούν να παραπλανήσουν κανένα και εκφράζουν μόνο την τάση που προέρχεται από την Ευρώπη. Καλό είναι να σε τιμούν οι ξένοι και να σε αναγνωρίζουν, αλλά οι κουβέντες τους, δεν προσθέτουν απολύτως τίποτα. Μην ξεχνάτε βεβαίως ότι στο πλαίσιο των mindgames που γίνονται, κάθε ομάδα θέλει να αποτινάξει τον τίτλο του φαβορί από πάνω της. Κι έτσι αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου, αφαιρούν το (ή έτσι νομίζουν) το άγχος της πίεσης από τον εαυτό τους. Είναι μάλιστα αρκετά εκνευριστικό να ακούς, η να διαβάζεις τόσα εγκωμιαστικά σχόλια, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τον Παναθηναϊκό. Ούτε επίτηδες να γινόταν (που ασφαλώς δε γίνεται).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags