Facebook Pixel «Δεν είναι το φόρτε του (μετεξεταστέου) Βαλβέρδε»
| 2011-02-03 13:25:00

«Δεν είναι το φόρτε του (μετεξεταστέου) Βαλβέρδε»

«Δεν είναι το φόρτε του (μετεξεταστέου) Βαλβέρδε»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο blog του ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς το πάθος που επιβάλλεται, κάτι που χρεώνεται (και) στον Ισπανό προπονητή.

Αυτά τα ματς τα κερδίζει όποιος επιθυμεί αληθινά να προκριθεί. Και ο ΠΑΟΚ φάνηκε από την αρχή πως δεν θα άφηνε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Λέγαμε μετά το πρώτο ματς αν μπορεί πια ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί την ταμπέλα του φαβορί. Απάντηση πήραμε χθες με το που άρχισε το ματς. «Ναι» και μάλιστα με βροντερή φωνή από τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που προσπάθησαν να πάνε αμέσως για τη νίκη και δεν «κάθισαν» στο ότι το 0-0 τους βόλευε. Μόλις ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη φάση του γκολ εκτελεί με τρόπο που λίγοι ξέρουν στην Ελλάδα, καταλάβαινε και ο πιο αδαής πως δύσκολα δεν θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Από το σημείο εκείνο, στο 57', περιμένεις τον Ολυμπιακό να ανεβάσει στροφές και να πιέσει. Τι κάνει τελικά; Μία τρύπα στο νερό, με το μόνο αληθινά επικίνδυνο σουτ να γίνεται στο 90' από τον Τοροσίδη, αλλά με τον Χαλκιά σε ετοιμότητα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε για ένα ακόμα ντέρμπι εκτός έδρας μένει μετεξεταστέος, όχι τόσο για κάποια λάθη του, αλλά για την έλλειψη πάθους που εμφανίζει η ομάδα. Ναι, οι παίκτες είναι μεγάλα παιδιά και τέτοια ματς θα έπρεπε να τους φτιάχνουν, χωρίς να ψάχνουμε για έξτρα κίνητρο, αλλά πάντα ο προπονητής πρέπει να έχει και αυτόν τον ρόλο. Κάτι που φαίνεται πως δεν είναι το φόρτε του Βάσκου. Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και ο Μάκης Χάβος πήρε κι άλλους πόντους, αφού παρέταξε μία ομάδα πολύ διαβασμένη, η οποία είχε πάντως την ευτυχία να διαθέτει όλα τα χαφ της σε μεγάλη βραδιά. Προσθέστε την καλή εμφάνιση της άμυνας και το πόσο σταθερός ήταν ο Χαλκιάς και έχετε την εικόνα.

Η ανοησία του Μιραλάς άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα, αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξει κάτι. Ο Βέλγος, που μοιάζει αγνώριστος τον τελευταίο μήνα και φανερά δεν διασκεδάζει σε θέση αριστερού χαφ, είχε το μόνο σουτ του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, αλλά η μπάλα δεν ανησύχησε καν τον Χαλκιά. Γενικά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα με αυτό το 4-2-3-1, που δείχνει να ταιριάζει πολύ στα χαρακτηριστικά των παικτών του Χάβου. Ο Βιεϊρίνια, που πρόσθεσε ένα ακόμα σπουδαίο ματς στη συλλογή του, είχε και ένα σουτ στο δοκάρι και άλλο ένα επικίνδυνο στο δεύτερο μέρος, που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Νικοπολίδης, και συναγωνίζεται τον Σαλπιγγίδη στον ρόλο του MVP της βραδιάς. Ο Ολυμπιακός, αρχίζοντας με 4-4-1-1 και τον Φουστέρ ουσιαστικά να καλύπτει ρόλο πίσω από τον Τζεμπούρ, δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός και παρ' ότι οι αλλαγές του Βαλβέρδε κάπως τον ζωντάνεψαν, εξακολούθησε να μην αποτελεί οποιαδήποτε επίθεσή του κίνδυνο για την άμυνα των γηπεδούχων.

Σε τελική ανάλυση, μάλλον οι άδειες εξέδρες επηρέασαν πιο πολύ τον Ολυμπιακό, παρά τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ. Σε ένα ματς που έγινε υποτονικό λόγω της έλλειψης των οπαδών, οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που έπαιζε σαν να υπερασπιζόταν αποτέλεσμα. Και τελικά το πλήρωσε. Κυρίως, όμως, οι παίκτες του Βαλβέρδε ξέρουν πως την πρόκριση την έχασαν στο Καραϊσκάκη, όταν «έσπασαν» τα δοκάρια. Οσο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», δείχνει ολοένα και πιο βελτιωμένος και με το Κύπελλο να αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλή μετά τις φουρτούνες του Αυγούστου και του Οκτωβρίου. Και μην ξεχνάτε πως σε δύο εβδομάδες ξαναρχίζει το Γιουρόπα Λιγκ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πήρε μια γεύση πόσο επικίνδυνος (και εφτάψυχος) είναι ο ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια.

Πηγή: sportfm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags