Facebook Pixel «Έπεσε στην παγίδα ο Ολυμπιακός»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-03 14:37:00

«Έπεσε στην παγίδα ο Ολυμπιακός»

«Έπεσε στην παγίδα ο Ολυμπιακός»

Ο Κώστας Πετρωτός σχολιάζει στο blog του το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ εναντίον των «ερυθρόλευκων», το τρίπτυχο «άμυνα, Βιεϊρίνια και στημένα» και την Τούμπα που θύμιζε Βατικανό!

Πολύ πιο άνετα απ' όσο περίμενε η πλειοψηφία των οπαδών του, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ. Σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν μόλις μία αξιόλογη ευκαιρία, αυτή με τον Τοροσίδη στο φινάλε.

Αντίθετα, ο "Δικέφαλος", είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει πριν το πανέμορφο γκολ του Σαλπιγγίδη.

Στο προηγούμενο άρθρο, από αυτή εδώ τη στήλη σημειώναμε ότι το τρίπτυχο "άμυνα, Βιείρίνια και στημένα" θα δώσουν την πρόκριση, σημειώνοντας ακόμη ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες που μπορούν να βάλουν το γκολ, όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης και ο Μουσλίμοβιτς. Τελικά το γκολ το σημείωσε ο πρώτος που ήταν πραγματικά άτυχος, αφού δεν είχε τη δυνατότητα να το πανηγυρίσει σε γεμάτη Θύρα-4.

Το τρίπτυχο λειτούργησε σχεδόν άψογα και ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του. Η άμυνα λειτούργησε αποτελεσματικά, σε σημείο που ο Χαλκιάς λίγες φορές ανησύχησε, ο Βιεϊρίνια ήταν ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων και ο πιο επικίνδυνος παίκτης που... κυκλοφορούσε στο γήπεδο, ενώ το γκολ, έστω και μετά από μία μικρή περιπέτεια, προήλθε από στημένη φάση του Γκαρσία.

Ματς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του

Αυτή είναι, όμως, μία πρώτη μόνο προσέγγιση του παιχνιδιού. Με μία δεύτερη σκέψη, όσοι γνωρίζουν καλά ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ του φετινού ΠΑΟΚ, σαφώς και θα περίμεναν από τους παίκτες του "Δικεφάλου" να επαναλάβουν εμφάνιση σαν κι εκείνη στο Ζάγκρεμπ ή κόντρα στη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα. Σφιχτή άμυνα, κάλυψη των χωρών και γρήγορες επιθέσεις με κύριο μοχλό τον Βιείρίνια και... στη δεύτερη πάσα, τον Σαλπιγγίδη. Αυτό το παιχνίδι ξέρει να το παίζει τέλεια ο ΠΑΟΚ και το έκανε και χθες, χωρίς να έχει στη σύνθεσή του δύο βασικά γρανάζια της μηχανής του, όπως ο Κοντρέρας και ο Βιτόλο.

Οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στην παγίδα της ανούσιας κατοχής μπάλας που τους έστησαν οι γηπεδούχοι και κατάφεραν να ροκανίζουν τον χρόνο χωρίς να πετυχαίνουν κάτι ουσιαστικό. Μάλλον ο Βαλβέρδε θα έπρεπε να είχε μελετήσει καλύτερα τα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος της ομάδας του έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Το προσωνύμιο οι "σπεσιαλίστες του 1-0" δεν αποδόθηκε τυχαία από την UEFA (σε αφιέρωμά της) στον ΠΑΟΚ.

Κόουτς καλά διαβασμένος

Σε αντίθεση με τον Βάσκο τεχνικό, ο Μάκης Χάβος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο χθεσινό ματς. Οι δύο επιλογές του-έκπληξη, με τον Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας και τον Σαβίνι (πολύ πιο αποτελεσματικό αμυντικά από τον Λίνο) στο αριστερό άκρο "του βγήκαν" σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Το ίδιο και η έμπνευσή του να ρίξει στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα τον Ελ Ζαρ, παρότι ήταν ανενεργός εδώ και 1,5 μήνα. Γενικότερα, το στήσιμο και η διαχείριση του αγώνα από τον Ελληνικό τεχνικό ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οσον αφορά στον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου που αποδέχτηκε με μεγάλη άνεση ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ΑΥΤΗ η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τον σηκώσει.

Το μικρό... Βατικανό

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ταξιδέψει στη Ρώμη και είχατε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο Βατικανό. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κράτος στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας, στο οποίο ισχύουν διαφορετικοί νόμοι. Κάτι τέτοιο ίσχυε χθες για την Τούμπα με την διαφορά ότι στο Βατικανό μπαίνει κανείς πολύ πιο εύκολα, από ότι οι ΠΑΟΚτσήδες χθες στην Τούμπα. Οι λίγοι που είχαν δικαίωμα να μπούνε χθες στο γήπεδο, έπρεπε να περάσουν από δύο και τρεις ελέγχους, ενώ για τους υπόλοιπους η πρόσβαση ήταν σχεδόν αδύνατη, ακόμη κι αν ο προορισμός τους δεν ήταν το γήπεδο. Αυτή η εικόνα δεν τιμά την ελληνική Πολιτεία.

Το ίδιο και οι δεκάδες μοτοσικλετιστές της ομάδας "Ζ" και της ομάδας "Δ.ΕΛ.ΤΑ." που κατέκλυσαν χθες την περιοχή γύρω από το γήπεδο. Φυσικά και δεν τιμά και τον Ολυμπιακό ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ να έρχεται στο γήπεδο μέσα στην καρότσα ενός φορτηγού μετακομίσεων-μεταφορών παρέα με τους φροντιστές του Ολυμπιακού και τα πράγματα της ομάδας.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags