Facebook Pixel Τελικά δε θα γίνει ποτέ άλογο
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-03 15:35:00

Τελικά δε θα γίνει ποτέ άλογο

Τελικά δε θα γίνει ποτέ άλογο

Μετά το χιτσκοκικό φινάλε του προημιτελικού στο ΟΑΚΑ και όταν τα πνεύματα καταλάγιασαν, ο σκύλος θυμήθηκε μία μεγάλη κουβέντα που είχε πει ο παμμέγιστος Ζοζέ Μουρίνιο για τον δάσκαλό του, τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Όταν λοιπόν, ο Πορτογάλος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό τα λαγωνικά των media βρήκαν και κατέγραψαν ότι πριν από χρόνια ο Μουρίνιο είχε χρησιμοποιήσει την εξής φράση για τον συμπατριώτη και συνάδελφό του. «Είναι ένας γάιδαρος που δούλεψε για 30 χρόνια, αλλά δεν έγινε ποτέ άλογο». Πόσο δίκιο είχε (για ακόμα μία φορά) ο «Special One».

Το λάθος του Καρνέζη είναι ένα ισχυρό άλλοθι για τους πράσινους και τον αποκλεισμό τους, το ίδιο και η «πατάτα» που έκανε ο Λέτο λίγο μετά το 90' όταν έχασε το κοντρόλ σε μία «πάρε βάλε» πάσα του Σισέ. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς πολύ πιο νωρίς απέναντι σε μία ΑΕΚ ψυχολογικά καταρρακωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και να καταγραφεί στο φύλλο αγώνος μετά βαϊων και κλάδων, η εικόνα του ματς, σύμφωνα με την οποία ακόμα και 5-1 να κέρδιζε το τριφύλλι θα ήταν ένα δίκαιο σκορ.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αντί να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά του και να «πατήσει» την ΑΕΚ, η οποία πελαγοδρομούσε αμυντικά, απόντος του Κολοσσού, Τραϊανού Δέλλα και με τον Μανωλά να είναι σαφώς ανέτοιμος.

Ο Ζεσουάλδο, όμως, δεν έγινε .άλογο. Παρέμεινε γαϊδουρι, που υπέμενε. Απέσυρε στο 79' τον Νίνη, για να χρησιμοποιήσει τον Σιμάο και δε διάβασε ότι ακόμα και με 10 παίκτες ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επικίνδυνος για την ΑΕΚ. Ο Νίνης ήταν ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σισέ, που (ο μπαγάσας) έκανε σπιντ από το ένα τέρμα στο άλλο ακόμα και στο 95'.

Επίσης κράτησε στον πάγκο τον Καραγκούνη και γενικώς αντί να καθαρίσει το ματς, προτίμησε με «γαϊδουρινή» υπομονή να τελειώσει το ματς, θωρακίζοντας σε κάθε αλλαγή την άμυνά του. Κι όμως, αυτές οι αποφάσεις είναι που διαφοροποιούν τους προπονητές από τους μεγάλους προπονητές. Επί της ουσίας ο Ζεσουάλδο δεν έκανε κάποιο λάθος. Τα αυτονόητα έπραξε. Αλλά μήπως τα .γαϊδούρια κάνουν λάθη; Όχι, απλά μετά από κάποιο σημείο, γερνάνε και δεν μπορούν. Δεν είναι αρκετά για να κάνουν τη δουλειά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags