Facebook Pixel Μαύρη... καλλονή! (ΦΩΤΟ)
| 2011-02-04 04:19:00

Μαύρη... καλλονή! (ΦΩΤΟ)

Μαύρη... καλλονή! (ΦΩΤΟ)

Έκδοση Black Edition και για την Porsche Boxster S.

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση Black Edition, η οποία, εκτός από τη γκάμα των μοντέλων της 911, εμπλουτίζει τώρα και εκείνη της μικρότερης Boxster S.

Πρόκειται για μια έκδοση που θα παραχθεί για… λίγους και τυχερούς, καθώς από τη γραμμή παραγωγή της γερμανικής εταιρείας θα βγουν μόλις 987 αντίτυπα της. Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της 911 (Coupe και Cabriolet), το αυτοκίνητο θα είναι «ντυμένο» στα μαύρα, τόσο εντός όσο και εκτός, διαθέτοντας συγχρόνως ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης σε συνδυασμό με μικρές αναβαθμίσεις στα επιμέρους μηχανικά μέρη. Πιο συγκεκριμένα, η Boxster S Black Edition είναι εφοδιασμένη με φώτα Xenon, καθώς και με το εξελιγμένο σύστημα Porsche Communication Management, το οποίο περιλαμβάνει ένα υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα (με λειτουργίες Bluetooth και αναπαραγωγής αρχείων MP3), καθώς και ένα εύχρηστο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Εκτός από τις επιγραφές «Black Edition», στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε ένα ανασχεδιασμένο και πιο σπορτίφ σε αισθητική σύστημα διεύθυνσης, ενώ τα roll bars, που προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής, είναι και αυτά με τη σειρά τους βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες των 19 ιντσών, οι οποίες μάλιστα είναι και ελαφρύτερες σε βάρος εξοικονομώντας στο σύνολο 5 κιλά.

Σε αντίθεση με την 911 Black Edition, όπου ο 6κύλινδρος κινητήρας της δε φέρει αλλαγές στην ονομαστική του ισχύ, ο αντίστοιχος της Boxster S (3,4 λίτρων) αποδίδει 10 επιπλέον ίππους σε σχέση με την «απλή» έκδοση του μοντέλου. Έτσι, με 320 πλέον ίππους, οι οποίοι… εμφανίζονται στις 7.200 σ.α.λ. αντί στις 6.400 σ.α.λ. και επιπλέον 10 Nm ροπής, η χειροκίνητη έκδοση είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,2 δλ. Προαιρετικά, με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, η επιτάχυνση αυτή πραγματοποιείται σε 5,1 δλ., ενώ με το επίσης έξτρα Sport Chrono Package, σε μόλις 4,9 δλ.
 

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags