Facebook Pixel Ο... νέος Αντεμπαγιόρ, που θέλει να αναγεννηθεί
| 2012-01-13 09:22:00

Ο... νέος Αντεμπαγιόρ, που θέλει να αναγεννηθεί

Ο... νέος Αντεμπαγιόρ, που θέλει να αναγεννηθεί

Ο Φρεντερίκ Νιμανί επιζητεί να επανέλθει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο μέσω του ΠΑΟΚ και να θυμηθεί την εποχή που στη Γαλλία πόνταραν σε μεγάλο βαθμό στο ταλέντο του.

Ο Φρεντερίκ Νιμανί βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με δύο στόχους: αφενός, γιατί ελπίζει πρώτα να πείσει τον Λάσλο Μπόλονι να εισηγηθεί να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα που κοουτσάρει, δηλαδή τον ΠΑΟΚ.

Αφετέρου, για να πείσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου ότι μπορεί να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Να τις πάει εκεί που αυτές βρίσκονταν, όταν ο Νιμανί ήταν στα 19 του χρόνια και ήθελε να τον αποκτήσει η μισή Ευρώπη.

Ο Γάλλος επιθετικός είχε κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα τη σεζόν 2008-2009, όταν σημείωσε 4 γκολ σε 7 αγώνες. Έτσι, μπήκε στο στόχαστρο της Ρεάλ, της Άρσεναλ και της Γιουβέντους, με την τελευταία να βλέπει στο πρόσωπό τον τον αντικαταστάτη του Νταβίντ Τρεζεκέ.

Εκείνη την εποχή ήρθε και το ποδοσφαιρικό του παρατσούκλι. Πώς τον αποκαλούσαν τα γαλλικά ΜΜΕ; Νέο Αντεμπαγιορ! Προσωνύμιο που του έδωσαν λόγω της εμφάνισής του που προσομοιάζει στον διάσημο επιθετικό της Τότεναμ, του τρόπου παιχνιδιού του, αλλά και της αποκάλυψης του ίδιου σε συνέντευξή του πως αυτός είναι και το πρότυπό του.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη συνέχεια για τον Νιμανί, που πήγε δανεικός σε αρκετές ομάδες, χωρίς, όμως, να καταφέρει να δείξει την αξία του. Ο ίδιος έδωσε εξήγηση γι' αυτό το... φαινόμενο, λέγοντας ότι στη σεζόν που έκανε στη Ναντ ο τραυματισμός του αποδείχτηκε πολύ πιο σοβαρός από ό,τι περίμενε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τον ξεπεράσει.

Για την παρουσία του στην Μπέρνλεϊ δήλωσε: "Στην Μπέρνλεϊ έμαθα πολλά πράγματα και βασικά βελτίωσα τα αγγλικά μου. Το επίπεδο στην Αγγλία είναι πολύ πιο υψηλό από τη Γαλλία και μετάνιωσα που έπαιξα σε δύο παιχνίδια μόνο. Οι αναμνήσεις μου είναι καλές".

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags