Facebook Pixel O Φερέιρα ονειρεύεται Γκιγιέρμε!
| 2010-12-17 12:17:00

O Φερέιρα ονειρεύεται Γκιγιέρμε!

O Φερέιρα ονειρεύεται Γκιγιέρμε!

Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν έναν παίκτη για να μπορεί να πλαισιώσει επάξια τον Τζιμπρίλ Σισέ και ταυτόχρονα να μπορεί να παίξει και στο δεξί άκρο της επίθεσης. Κι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει εντοπίσει τον στόχο του...

Ο Σίντνεϊ Γκοβού αποδείχτηκε ως τώρα πολύ κατώτερος των απαιτήσεων και αυτοί που ξέρουν λένε ότι δύσκολα θα συνεχίσει και μετά τον Γενάρη. Ένας παίκτης που είχε προταθεί το καλοκαίρι στους "πράσινους", ξαναπροτάθηκε πρόσφατα και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις, είναι ο Γκιγιέρμε Μιλιομέμ Γκουσμάο. Ο Βραζιλιάνος είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση της Ντιναμό Κιέβου, η οποία δεν τον υπολογίζει και ψάχνει ομάδα να τον δώσει αφού ποτέ δεν προσαρμόστηκε στις συνθήκες ζωής της Ουκρανίας και το σύλλογο.

Στους "πράσινους" έχει προταθεί υπό μορφή δανεισμού μέχρι τα τέλη Ιούνη, με οψιόν αγοράς έναντι ενός προσυμφωνημένου ποσού και είναι μια από τις περιπτώσεις που θα τεθούν υπ' όψιν του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
 
Ο Γκιγιέρμε Μιλιομέμ Γκουσμάο γεννήθηκε στις 22 Οκτώβρη 1988 στο Ιμπερατρίζ της Βραζιλίας και έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Κρουζέιρο. Με τους "μπλε" έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2007 και με το "καλημέρα" έδειξε το δολοφονικό του ένστικτο. Στην πρώτη του σεζόν είχε 10 γκολ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ το 2008 ήταν μέσα στους τοπ σκόρερ της Βραζιλίας σημειώνοντας 18 γκολ σε 32 αγώνες πάντα με τη φανέλα της Κρουζέιρο.

Οι αριθμοί αυτοί ανάγκασαν την Ντιναμό Κιέβου να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 5.390.000 ευρώ για να τον αποκτήσει στα τέλη του 2008. Ο μόλις 20 ετών άσος δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προέκυψαν ξαφνικά στη ζωή του στο μακρινό Κίεβο, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να αγωνίστηκε μονάχα σε 6 επίσημα ματς με τη φανέλα της Ντιναμό, την τέχνη όμως του σκοραρίσματος δεν την είχε ξεχάσει αφού σκόραρε 4 φορές. Το καλοκαίρι του 2009 δόθηκε δανεικός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία πήρε μέρος σε 18 αγώνες πρωταθλήματος έχοντας απολογισμό 8 γκολ και 4 ασίστ. Φέτος, επέστρεψε στην Ντιναμό και έχει 5 συμμετοχές - 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπορεί να μην διακρίνεται για τις ικανότητές του στο ψηλό παιχνίδι μιας και το μπόι του δεν "τρομάζει" -175 εκατοστά ύψος και 73 κιλά βάρος- είναι όμως επιθετικός συνώνυμο του γκολ αφού σκοράρει με τρομερή συνέπεια κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τα 41 γκολ σε 87 επίσημους αγώνες την τελευταία τριετία.

Μπορεί να καλύψει άνετα το ρόλο και του μοναδικού προωθημένου στο 4-2-3-1 όσο και του περιφερειακού επιθετικού που κινείται πίσω από τον στράικερ περιοχής. Αυτός ο δεύτερος ρόλος του αρέσει και περισσότερο αφού του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί την τρομακτική τεχνική και την ταχύτητά του. Σκοράρει και με τα δύο πόδια - καλό του το δεξί - και διακρίνεται για την ικανότητά του να τρυπά τις αντίπαλες άμυνες. Πλην αυτών μπορεί να προσφέρει και ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ασίστ στους συμπαίκτες του. Μοναδικό του μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι λόγω σωματότυπου δεν σκοράρει συχνά με το κεφάλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags