Facebook Pixel «Στον αυτόματο πιλότο… »
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-04 09:23:00

«Στον αυτόματο πιλότο… »

«Στον αυτόματο πιλότο… »

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο blog του ο Ηρακλής Αντύπας.

Δεν είναι τόσο ο αποκλεισμός που έχει στεναχωρήσει τους φίλους του Ολυμπιακού. Από κούπες άλλωστε, να φάνε και οι κότες. Είναι ο τρόπος. Μετά το ματς στην Τούμπα, κοίταξα πολλά σχόλια οπαδών (σε διαφορετικά site) και όλα συμφωνούσαν σε ένα πράγμα. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στη συμπρωτεύουσα για να παίξει τον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξέρω αν νόμισαν ότι θα πάρουν την πρόκριση χωρίς να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, αλλά αυτό σε παιχνίδια ειδικών συνθηκών δεν γίνεται.

Με αυτόματο πιλότο…

Τώρα που πέρασε μια μέρα και όλοι βλέπουμε τα πράγματα σαφώς πιο ήρεμα, ο φετινός Ολυμπιακός είναι χτισμένος για να καθαρίζει με ευκολία όλα τα παιχνίδια με τις λεγόμενες μικρές ομάδες και με τον ίδιο ακριβώς πιλότο -λες και μπήκε ο αυτόματος- πάει και στα ντέρμπι. Εδώ είναι κατά τη γνώμη μου το λάθος. Αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Θέλουν και μαγκιά για να τα κερδίσεις και σίγουρα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης.

Να βρει λύση

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει φτιάξει μια ομάδα χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, που στηρίζεται στο πρέσινγκ και στην κατοχή της μπάλας. Και με αυτό τον τρόπο βγάζει πολλές φάσεις και ήρθαν οι φετινές νίκες. Στα ντέρμπι, που συνήθως δεν έχουν ρυθμό, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Με τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με μακρινό σουτ του Μιραλάς, αλλά άλλες φάσεις δεν είχε βγάλει. Στην Τούμπα, που ο ΠΑΟΚ έκλεισε καλά τους χώρους και έδωσε αργό τέμπο, οι Πειραιώτες βραχυκύκλωσαν. Και εδώ ο Βαλβέρδε πρέπει να βρει λύση.

Χρειάζεται ψυχή και καρδιά

Όπως προανέφερα, τα ντέρμπι θέλουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Χρειάζεται και ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, χρειάζεται αυτό που λέμε ψυχή και καρδιά. Τα στοιχεία δηλαδή που έκαναν όλους τους φίλους του Ολυμπιακού να αγαπήσουν αυτή την ομάδα. Αρκετοί παίκτες, αυτά τα στοιχεία δεν τα βγάζουν στο γήπεδο. Δεν είναι στο αίμα τους. Πώς να το κάνουμε…

Νίκες στα ντέρμπι και κούπα

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Ο πανικός, η γκρίνια και η μουρμούρα δεν βγαίνουν σε καλό. Το «προχωράμε για το πρωτάθλημα» που είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι όλο το ζουμί. Απλά αυτό που θέλει και ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ, είναι εκτός από την κατάκτηση του τίτλου, νίκες και στα ντέρμπι που απομένουν. Γιατί δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να κλείσει τη σεζόν χωρίς να έχει κερδίσει ΠΑΟ και ΑΕΚ και να συνεχίσει την αρνητική παράδοση στη Θεσσαλονίκη.

Οπωσδήποτε δύο χαφ

Όσον αφορά τέλος την ενίσχυση της ομάδας, θα πρέπει από τώρα στο Λιμάνι να ψάχνουν δύο πολύ καλά χαφ. Γιατί οι δύο βασικοί (έστω και στα χαρτιά…), Ντουντού και Ουρτάδο, είναι μονίμως τραυματίες. Και μακάρι και οι δύο, όταν επιστρέψουν να μετατραπούν σε… Duracell και να συνεχίζουν να τρέχουν όταν οι άλλοι σταματούν, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό με σιγουριά.

Δεν γίναμε Πρέμιερ Λιγκ

Για τις κινήσεις από τη δική μας αγορά, αυτό που έχω να πω είναι ότι η Superleague δεν έγινε ξαφνικά Πρέμιερ Λιγκ, για να βρίσκεις παικταράδες με το τσουβάλι. Οπότε, λίγη περισσότερη μελέτη στο συγκεκριμένο κομμάτι, προκειμένου αυτοί που θα έρθουν το καλοκαίρι, να μπορούν να προσφέρουν

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags