Facebook Pixel Άλλο Λάζαρος άλλο Γκοβού...
| 2011-02-04 09:39:00

Άλλο Λάζαρος άλλο Γκοβού...

Άλλο Λάζαρος άλλο Γκοβού...

Καλύτερη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη βασική 11άδα, στη δεξιά πλευρά, με τον Λέτο στα αριστερά, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Φερέιρα, όμως, χρησιμοποιεί συνεχώς το τελευταίο διάστημα τον Γκοβού...

Πέρασε στα ψιλά, λόγω της συνολικά καλής απόδοσης του Παναθηναϊκού και του ολέθριου σφάλματος του Καρνέζη. Ο ΠΑΟ ήταν πιο γεμάτος στην 11άδα με Χριστοδουλόπουλο αντί Γκοβού! Το gazzetta.gr αναλύει.

Πολλοί μπορεί να πουν, ψάχνεις για λεπτομέρειες… Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τον τελευταίο καιρό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επιμένει να έχει στην 11άδα τον Σίντνεϊ Γκοβού στο δεξί άκρο της επίθεσης στο 4-3-3 και με τέτοιο Σεμπάστιαν Λέτο αριστερά, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα έλεγε κανείς ότι δικαίως ο μένει εκτός. Αμ δε!

ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε το αυτονόητο στον αγώνα Κυπέλλου και άφησε στον πάγκο τον Γάλλο χαφ και το πλάνο του σχεδόν ακολουθήθηκε κατά γράμμα. Ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί να φάνηκε ότι δεν είχε πολύ καλή απόδοση με τον Λέτο να κάνει… παπάδες, ωστόσο έκανε μεγάλη δουλειά καλύπτοντας εξαιρετικά χώρους. Παράλληλα, στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε αριστερά και στο δεύτερο δεξιά, όπου διέψευσε (τον εαυτό του;), αλλά και κακιές γλώσσες που έλεγαν ότι δεν μπορεί αυτή την πλευρά. Έκανε πολλές κούρσες και το σημαντικότερο είναι ότι έκανε τον Παναθηναίκό να φαίνεται πιο ομάδα, ένα τιμ που δεν έγερνε ιδιαίτερα προς καμία πλευρά. Αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην ΑΕΚ, καθώς αδυνατούσε να επικεντρωθεί σε έναν παίκτη. Παιχνίδι από δεξιά, αριστερά, από το κέντρο (Νίνης με βοήθειες- εκτός του Κατσουράνη, ακόμη και από τον Ζιλμπέρτο). Κανείς δεν λέει ότι ο Γκοβού - ο οποίος σημειωτέον προσπαθεί και ανεβάζει στροφές στις προπονήσεις- τον τελευταίο καιρό δεν είναι βελτιωμένος, όμως σύμφωνα με όσα προσφέρει δεν είναι για βασικός!

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Η σύγκριση με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο πρωτάθλημα δείχνει την διαφορά μεταξύ τους, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του Θεσσαλονικιού. Ίσως ο Φερέιρα να θεωρεί πως ένα γκολ ή μία ασίστ θα απογειώσει και ψυχολογικά τον Γκοβού που είχε περιπέτειες από τότε που έχει έρθει στον Παναθηναϊκό. Ισως. Με τα ίσως όμως, καμία ομάδα δεν προχωράει και τα γεγονότα έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι ο Χριστοδουλόπουλος προσφέρει περισσότερα.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ… ΓΙΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΚΟΒΟΥ

Κι αν έρθει το γκολ ή η ασίστ (τα οποία αγνοούνται προς το παρόν μετά 768 λεπτά που έχει παίξει στη Σούπερ Λίγκα) με το καλό να τα υποδεχτούμε και να τα χαιρετήσουμε…

Κανείς δεν λέει ότι ο Γκοβού δεν προσπαθεί ή δεν ακολουθεί τις εντολές του Φερέιρα. Όμως, δεν πατάει τόσο περιοχή και θα τον δείτε να μην έχει τόσες δυνάμεις στο ένας εναντίον ενός. Εχει τεχνική ντριπλάρει τον αντίπαλο, αλλά δεν έχει διάρκεια στο σπριντ και στα τρεξίματα.

Ας δούμε λίγο κάποια στατιστικά στοιχεία τους στο πρωτάθλημα:
ΓΚΟΛ

Χριστοδουλόπουλος: 3

Γκοβού: 0
ΑΣΙΣΤ

Χριστοδουλόπουλος: 4

Γκοβού: 0
ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ

Χριστοδουλόπουλος: 15 και 1032΄

Γκοβού: 12 και 768΄
ΣΟΥΤ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Χριστοδουλόπουλος: 18

Γκοβού : 7
ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΕΣ ΣΕΝΤΡΕΣ

Χριστοδουλόπουλος: 10/39

Γκοβού: 5/14
ΠΑΣΕΣ

Χριστοδουλόπουλος: 94

Γκοβού: 45
ΛΑΘΗ

Χριστοδουλόπουλος: 79

Γκοβού: 40
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ:

Χριστοδουλόπουλος: 8

Γκοβού: 7
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ

Χριστοδουλόπουλος: 36

Γκοβού: 14

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags