Facebook Pixel Επανάσταση έκαναν, Ανάσταση θα κάνουν;
| 2011-02-04 15:52:00

Επανάσταση έκαναν, Ανάσταση θα κάνουν;

Επανάσταση έκαναν, Ανάσταση θα κάνουν;

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν επαναστατήσει μέσα τους, είπε ο Φερέιρα, ο οποίος υποσχέθηκε πάλι καλύτερες ημέρες! Ευθύνες στη διαιτησία και στους αντιπάλους που τα δίνουν όλα…

Όπως είχαμε γράψει από πρωί, ο Πορτογάλος προπονητής είχε προγραμματίσει να μιλήσει το μεσημέρι της Παρασκευής με τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του συλλόγου.

«Οταν παίζουν κόντρα στον Παναθηναϊκό δίνουν το 120%των δυνάμεων τους, όμως απέναντι σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός. Οι παίκτες έχουν επαναστατήσει μέσα τους», είπε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση ο 64χρονος τεχνικός, ο οποίος σχολίασε ότι ο Παππάς δεν είχε τα… κότσια να αποβάλει τον Βύντρα στο πρώτο ημίχρονο!

«Αν πίστευε ο διαιτητής πως έπρεπε να το κάνει στο πρώτο ημίχρονο και είχε τα κότσια να το κάνει, αν ήταν δεύτερη κίτρινη, ας το έκανε. Οταν το άξιζε και αν το άξιζε. Οχι να τον αποβάλει με αυτό το τρόπο», ήταν τα λόγια του.

Ο Φερέιρα αναφέρθηκε ακόμα στο λάθος του Καρνέζη στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ και την εμπιστοσύνη που έχει στον Έλληνα τερματοφύλακα, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός τους τρεις βαθμούς στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος:

Για τα συναισθήματα και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ και πως ετοιμάζει ψυχολογικά την ομάδα ενόψει ΠΑΟΚ:

Στο τέλος του παιχνιδιού πολλοί ήρθαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν δίνονται συγχαρητήρια όταν χάνεις, αλλά εμείς κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν προκριθήκαμε και δεν μου αρέσει να χάνω. Τόσο εγώ όσο και οι ποδοσφαιριστές μου, είμαστε επαγγελματίες και δουλεύουμε για να νικάμε. Μερικές φορές δεν σου βγαίνουν αυτά που κάνεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αποκλειστήκαμε στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά στο πρώτο. Σε ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ είχε τις ευχάριστες στιγμές. Στο δεύτερο ματς ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ συνέχισε (σ.σ. να έχει αυτέ τις στιγμές) Από εκεί και πέρα η ιδέα είναι πως η ομάδα βελτιώθηκε πολύ σε αυτόν τον αγώνα. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα έχει την ίδια καλή εικόνα. Μια ομάδα πρέπει πάντα να βελτιώνεται ακόμα και αν δεν μπορείς να είσαι πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, ο μέσος όρος πρέπει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται.

Για το ερχόμενο ματς στην Τούμπα: Το κίνητρο είναι διαφορετικό από αγώνα σε αγώνα. Η κατάσταση των παικτών για διαφόρους λόγους, για παράδειγμα κάποιοι να είναι τραυματίες. Δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα στον κόσμο να είναι πάντα στο ίδιο υψηλό επίπεδο σε κάθε παιχνίδι. Στον ΠΑΟΚ ελπίζω η ομάδα να παρουσιάζει ανάλογη καλή εικόνα. Υπάρχουν ελλείψεις, δεν θα παίξουν ορισμένοι παίκτες που έπαιξαν με την ΑΕΚ . Η ομάδα δεν θα είναι όμοια, ο αντίπαλος δεν είναι ο ίδιος, ούτε η διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολος αντίπαλος και έδρα δυνατή και μη ξεχνάτε όταν παίζουν με τον ΠΑΟ δίνουν κάτι παραπάνω, σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Για παράδειγμα, η Καβάλα, ο Αρης, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης δεν έπαιξαν το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό και το ίδιο απέναντι σε κάποιες άλλες ομάδες. Αυτό συμβαίνει επειδή παίζουν με τον πρωταθλητή και θέλουν να τον κερδίσουν. Μην ξεχνάτε επίσης πως είμαστε οι κάτοχοι του Κυπέλλου και αυτό δίνει στους αντιπάλους έξτρα κίνητρο. Οταν παίζουν κόντρα στον Παναθηναϊκό δίνουν το 120%των δυνάμεων τους, όμως απέναντι σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός. Οι παίκτες έχουν επαναστατήσει μέσα τους.

Για την διαιτησία: Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 98' ήταν άδικο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές δεν υπάρχει λογική ούτε δικαιοσύνη.

Για την κόκκινη στον Βύντρα: Δεν κατάλαβα γιατί η κερκίδα πίεζε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Βύντρα. Αν πίστευε ο διαιτητής πως έπρεπε να το κάνει στο πρώτο ημίχρονο και είχε τα κότσια να το κάνει, αν ήταν δεύτερη κίτρινη, ας το έκανε. Οταν το άξιζε και αν το άξιζε. Οχι να τον αποβάλει με αυτό το τρόπο. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κόκκινη κάρτα σε πλάγιο. Από πότε η κερκίδα αποφασίζει για το πότε θα αποβληθεί ένας ποδοσφαιριστής;.

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν: Έχουμε δέκα παιχνίδια ακόμα και από την πρώτη μέρα που ήρθα στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Στόχος είναι να ανοίξουμε την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ και οι στόχοι των μεγάλων ομάδων, φυσικά είναι το πρωτάθλημα για το πρεστίζ και τα συναισθήματα των οπαδών. Φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας θεσμός που σου δίνει πολλά χρήματα αλλά και την δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για τους τραυματίες: Οσον αφορά τους τραυματίες, για τον Σισέ θα αποφασίσουμε αύριο μετά την προπόνηση. Ο Βυντρα είναι τιμωρημένος και ο Κατσουράνης έχει ένα πρόβλημα που το ξεπερνάει.  Οι λέξεις ποτέ και πάντα είναι δύο λέξεις ριζοσπαστικές και σχετικές. Στη ζωή μου δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να χάσεις το νόημα τους. Οταν περνάω στην Παιανία έχει ένα μπολ με καραμέλες και βάζω το χέρι μου μέσα και παίρνω 4-5. Αλλά έκλεψα; Δεν έκλεψα. Αν είχε ταμπελάκι που έγραφε απαγορεύεται δεν θα έπαιρνα και αν έπαιρνα θα θεωρούταν κλεψιά. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό.

Ας περάσουμε στο ποδόσφαιρο, όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι 100% αλλά είναι από τους βασικούς και μπορεί να κάνει αυτά που θέλω και να βοηθήσει την ομάδα τότε θα παραμερίσω τις απόψεις μου γιατί πάνω από όλα είναι το καλό της ομάδας και θα τον χρησιμοποιήσω.

Για τον Καρνέζη: Ο μοναδικός τρόπος που είχα να του δώσω κάτι είναι η εμπιστοσύνη. Ολοι κάνουμε λάθη. Αν πριν από κάθε παιχνίδι σκεφτόμουν τι λάθη κάνει ο καθένας δεν θα είχα παίκτες να τοποθετήσω στο γήπεδο. Στο ματς με την ΑΕΚ δημιουργήθηκε η τύχη του Μίτσελ και η ατυχία του Καρνέζη. Η τύχη του Μίτσελ καθώς ένα τέτοιο γκολ δεν πρόκειται να ξανά βάλει ποτέ και η ατυχία του Καρνέζη που δεν μπορεί να ξανά δεχτεί ένα τέτοιο γκολ. Ο Καρνέζης στα τελευταία 5 λεπτά ήταν τραυματίας. Όλοι πρέπει να καταλάβουν αυτή την κατάσταση. Αυτό πρέπει να τον επηρέασε αφού είχε πριν αντεπεξέλθει στην πίεση.

Για τον Ντάνι Φερνάντες: Ολοι οι παίκτες που έχουμε στο ρόστερ αξίζουν μια ευκαιρία. Στους μήνες που είμαι εδώ δεν υπάρχουν αγώνες και στιγμές που θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω για να μου δώσει την ευκαιρία να την αξιολογήσω και κοιτάτε τι έγινε. Τον παραχωρήσαμε δανεικό για να πάρει παιχνίδια και τραυματίστηκε ο Καρνέζης. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή, αλλά αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουμε εκ των προτέρων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags