Facebook Pixel «Το ποδοσφαιρικό βιάγκρα του Σισέ… »
| 2011-02-04 16:28:00

«Το ποδοσφαιρικό βιάγκρα του Σισέ… »

«Το ποδοσφαιρικό βιάγκρα του Σισέ… »

Ο Νικόλας Βασιλαράς σχολιάζει στο blog του τις… αντικειμενικές φωνές που ζητούν την τιμωρία του Γάλλου επιθετικού και το… δίμπαλο που ετοιμάζει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην αρχή το πήραμε στην πλάκα και λέγαμε «να δεις που θα σηκώσουν θέμα τιμωρίας του Τζιμπρίλ μπας και γλιτώσουν το νέο δίμπαλο που τους ετοιμάζει».

Σιγά – σιγά όμως το θέμα σοβαρεύει. Γιατί εκτός από τις γνωστές και αναμενόμενες φωνούλες (που προσωπικά δεν με ενοχλούν και σέβομαι αυτό που κάνουν, γιατί το κάνουν στα ίσια 365 μέρες το χρόνο), σκάνε μύτη και άλλες για να μπουν στον... αγώνα. «Καθωσπρέπει» και «υπεράνω υποψίας» τύποι, για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν τι ρόλο βαράνε χρόνια τώρα. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών είναι να τιμωρηθεί ο Τζιμπρίλ. Όχι για το καλό του ποδοσφαίρου και του τόπου μας, αλλά για να μην παίξει στο… Καραϊσκάκη.

Καταρχήν όλοι εσείς, γνωρίζοντάς συνολικά τα χαρακτηριστικά του ανδρός, θα έπρεπε να βγείτε και να ξεκαθαρίσετε ότι αυτό που δήλωσε ο Σισέ δεν μπορεί να ισχύει και να πείτε ότι έγινε λάθος. Να την πατήσει (και να του αρέσει κιόλας) κανένας Βαλλιανάτος ή καμιά από τις, απλώς ντυμένες ανδρικά, «κοπέλες» των μεσημεριανών να πω εντάξει. Αλλά ένας 100% ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ που παίζει λες και έχει καταπιεί ποδοσφαιρικό βιάγκρα είναι κομματάκι δύσκολο να πάθει αυτό που είπε ο Γάλλος.

Στην Ελλάδα της Τζούλιας, της Ντούβλη, του χαβαλέ και της λαμογιάς τους πείραξε που βγήκε ο Σισέ και είπε αυτό που στην τελική… δεν γίνεται να του κάνουν; Δηλαδή πως έπρεπε να αντιδράσει ρε παιδιά; Να τον βγάλει έξω όπως πήγε να κάνει αλλά το μετάνιωσε ο Μήτρογλου, να γίνει sex symbol και να τον κυνηγάνε μετά τα κοριτσάκια και οι gay; Να πετάξει κανένα ποτήρι σε αντίπαλο οπαδό όπως κατηγορείται ότι έκανε ο πρόεδρος της Λίγκας; Ή μήπως να εκτόξευε κανένα παπούτσι στην εξέδρα όπως έκανε ο «το παίζω ολυμπιακάρα, και ξεχνάω ότι έχω φάει ψωμί από τον Παναθηναϊκό γιατί δεν έβρισκα αλλού» γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού;

Εντάξει, δεν είπε κανείς ότι η ατάκα του Σισέ είναι για να διδάσκεται σε Πανεπιστήμιο, ούτε τη λένε οι θαμώνες στο μέγαρο μουσικής. Μα εδώ μιλάμε για μπάλα και καλό είναι η υποκρισία να έχει και όρια. Σιγά που κοκκινίσατε όλοι εσείς που το ακούσατε και ντρέπεστε να βγείτε και από το σπίτι σας. Μακάρι ο Τζιμπρίλ να ήταν φίλοι μου το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να φύγει κάποια στιγμή και να γίνουν και πάλι όλα αγγελικά πλασμένα. Και στην τελική επτά βαθμούς διαφορά έχουν οι δύο ομάδες. Μήπως θέλετε να έρθει στο -15 ο Παναθηναϊκός στον Πειραιά για να αισθάνεστε ασφαλείς;

Πάμε παρακάτω τώρα. Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι που πιθανότατα είναι και το τελευταίο του χαρτί για να διεκδικήσει ότι απέμεινε από τον τίτλο. Οι απουσίες είναι πολλές και σοβαρές, αλλά το θέμα είναι το πως αισθάνεται ψυχολογικά η ομάδα. Αν δηλαδή «άδειασε» από τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε μια από τις πιο μάγκικες προκρίσεις στην ιστορία της ή θα μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτή την καταπληκτική εμφάνιση και να αναγεννηθεί.

Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα έχει πάντως ένα ενδιαφέρον να δούμε τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη χωρίς να χάσει άλλον πόντο από εδώ και πέρα. Ειδικά από τη στιγμή που από την Κυριακή και μετά τελειώνουν και τα φιλικά ε; Σε πρώτη φάση όμως πρέπει να μην αφήσεις ούτε πόντο στην Τούμπα και δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό. Για τον Παναθηναϊκό της περασμένης Τετάρτης θα ήταν παιχνιδάκι, αλλά τέτοιον Παναθηναϊκό δεν βλέπουμε συχνά φέτος. Και είναι και αυτό ένα θέμα.

ΥΓ: Καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους είναι σωστή η προσπάθεια «προστασίας» του Καρνέζη και έτσι πρέπει να γίνει. Από την άλλη πάντως ότι γράφει δεν ξεγράφει. Δυστυχώς αυτό το γκολ που έφαγε δεν μπορεί να περάσει ως κάτι που απλά συμβαίνει, πως να το κάνουμε τώρα;

ΥΓ1: Όσο κι αν τους τυφλώνει το μίσος, ελπίζω να τα είδαν ορισμένοι και κόντρα στην ΑΕΚ τα... εγκλήματα της πολυμετοχικότητας. Ειδικά στο πρόσωπο του Τζιμπρίλ και του Ζιλμπέρτο καθρεφτίζονται τα περισσότερα από αυτά. Μήπως είναι καλό να ξεκολλήσουν όλοι κάποια στιγμή και να αγαπήσουν περισσότερο τον Παναθηναϊκό και λιγότερο τα συμφέροντα, τις συμμαχίες και τις λυκοφιλίες που εξυπηρετούν;

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags