Facebook Pixel Ευθύνες έχεις Ζεσουάλδε;
| 2011-02-04 17:05:00

Ευθύνες έχεις Ζεσουάλδε;

Ευθύνες έχεις Ζεσουάλδε;

Για επανάσταση μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου, για τα κότσια που δεν είχαν οι διαιτητές μίλησε, για τον Καρνέζη μίλησε, μόνο για τα δικά του χαϊρια δεν είπε τίποτα ο Πορτογάλος.

Ο Φερέιρα έχει πάρει γενικώς αποφάσεις που είναι απέναντι στο ρεύμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν το δικαιώνει. Κι επειδή δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να αφήσει -ουσιαστικά- τον Παναθηναϊκός εκτός και των τριών στόχων του. Για αυτές τις ευθύνες θα μιλήσει ο Ζεσουάλδος; Η μήπως οι διαιτητές είναι πάντα ένα καλό άλλοθι;

Υπενθυμίζουμε.

Υπόθεση: Τίτλοι

Όταν ο Φερέιρα ήρθε στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός ήταν στο -3 από τον Ολυμπιακό και φυσικά είχε πολύ σημαντικές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο. Σήμερα είναι στο -7 και θεωρητικά οι ερυθρόλευκοι δε χάνουν το πρωτάθλημα, εκτός κι αν αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν (και μάλιστα πολλές φορές)

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την σκόρπια ΑΕΚ και στο Τσάμπιονς Λιγκ μέτρησε σε δύο ματς συνολικό σκορ 1-6 σε δύο ματς.

Υπόθεση: Διαχείριση

Το πρώτο πράγμα που έκανε ερχόμενος στην Παιανία ήταν να ξεσκίσει τους παίκτες στην προπόνηση στον πρώτο μήνα της παρουσίας του. Λογικό ήταν να γεμίσουν γαλακτικά οι παίκτες που δε μπορούσαν να κουνηθούν, με αποκορύφωμα το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιο, αυτή η δουλειά μπορεί να βγαίνει τώρα, αλλά τι να το κάνεις; Σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι εκτός στόχων. Εκτός κι αν ήρθε για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ενας προπονητής οφείλει να γνωρίζει πότε πρέπει να ανεβάζει στροφές.

Υπόθεση: Καραγκούνης

Με το «καλημέρα» ο Πορτογάλος έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να συνεργαστεί με τον Καραγκούνη. Ο «σκύλος» δεν ξέρει αν ήταν άγνοια, ή αδιαφορία, μπορεί σίγουρα όμως να ονομάσει «βλακεία» το γεγονός ότι δεν τον χρησιμοποίησε στο ματς με την Κοπεγχάγη, όπου ο «Τυπάρας» θα συμπλήρωνε 100 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ήταν άγνοια, όπως δικαιολογήθηκε μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, φταίνει αυτοί που δεν του το είπαν. Αν ήταν αδιαφορία, είναι τσάμπα μάγκας. Τα κότσια σου δεν τα δείχνεις με αυτόν τον τρόπο.

Υπόθεση: Γκολκίπερ

Πιστός κι αυτός στο ισπανικό μοντέλο, στους δύο αγώνες με την ΑΕΚ για το κύπελλο, έδωσε το χρίσμα στον Καρνέζη, αντί του Τζόρβα, ο οποίος είναι δεδομένο πια ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί. Ο Φερέιρα όμως επέλεξε τον νεαρό με αποτέλεσμα να τον κάψει. Κι όχι μόνο αυτό. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε ανάψει το πράσινο φως για την παραχώρηση του Φερναντέζ στις Σέρρες με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς τρίτο ετοιμοπόλεμο γκολκίπερ. Ο Φερέιρα πάντως, αντίθετα με τις προβλέψεις, άφησε στον πάγο τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα κατά το διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Προφανώς για να μην τον κατηγορήσουν. Σωστή και δόκιμη σκέψη, αλλά δεν τελειώνεις έναν παίκτη, για να μην έχεις εσύ τρεχάματα.

Υπόθεση: Γάιδαρος

Στη Ρεάλ, ο Μουρίνιο, επειδή είναι .άλογο, είπε καθαρά και ξάστερα στη διοίκηση. «Αν δε μου πάρετε σέντερ φορ, έφυγα». Ο Φερέιρα που θα μείνει για πάντα γάιδαρος, ήρθε στον Παναθηναϊκό, αναγνώρισε τις αδυναμίες, αλλά αποδέχτηκε στωικά τη απόφαση της (όποιας, έστω κι ανύπαρκτης) διοίκησης να μη γίνει καμία μεταγραφή το χειμώνα, λέγοντας ότι θα δουλέψει με τους παίκτες που έχει. Αν έχεις κότσια, χτυπάς το χέρι στο τραπέζι και αντιστέκεσαι σινιόρ. Ο Ζεσουάλδος, αποδείχτηκε «Yes Man».

Υπόθεση: Coaching

Το γεγονός ότι επιμένει στον Μαρίνο είναι μαγκιά του και του πιστώνεται. Ωστόσο, στο coaching δεν έχει ξετρελάνει και κανέναν. Αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Πετρόπουλο στο 90ο λεπτό κόντρα στην ΑΕΚ με το σκορ στο 0-2 πια, λες και ήθελε να ροκανίσει το χρόνο. Στο δεύτερο ματς, προτίμησε να ταμπουρωθεί, αντί να διαβάσει ότι έστω και με 10 παίκτες θα μπορούσε να διασύρει την ΑΕΚ.

Ωραία είναι τα άλλοθι αγαπητέ Ζεσουάλδε, αλλά για αυτές τις καταραμένες ευθύνες που έχεις εσύ, θα πεις τίποτα. Ή γαργάρα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags