Facebook Pixel «Πρόβλημα ότι έχασε με τον ίδιο τρόπο»
Μπάσκετ
| 2011-02-04 17:10:00

«Πρόβλημα ότι έχασε με τον ίδιο τρόπο»

«Πρόβλημα ότι έχασε με τον ίδιο τρόπο»

Ο Γιάννης Αβραμίδης σχολιάζει μέσω του blog του τον τρόπο με τον οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια…

Το ότι ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι εκτός έδρας στο Τορ-16 την ώρα που ολοκληρώνει την πρώτο γύρο στην κορυφή είναι πταίσμα. Το ότι ξανά έχασε με τον ίδιο τρόπο αρχίζει και γίνεται το πρόβλημα.

Το μπάσκετ δεν είναι δύσκολο να στηριχτεί στους αριθμούς και στην στατιστική. Και αυτή για τον Παναθηναϊκό φέτος είναι ξεκάθαρη. Όταν βάζει πάνω από 80 πόντους κερδίζει, όταν δέχεται πάνω από 70 έχει προβλήματα ή χάνει.

Όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος στην Ευρώπη έχουν τους ίδιους επιθετικά πρωταγωνιστές και στις μεγάλες νίκες κάποιος πλην των Διαμαντίδη, Νίκολας, Μπατίστ κάνει την διαφορά…

Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Τι γίνεται με τους άλλους; Τελικά οι Καλάθης, Τέπιτς και Βουγιούκας δεν είναι καλοί για τον Παναθηναϊκό ή συνεχίζουν να αδικούν τον εαυτό τους; Τον εαυτό τους και μαζί και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που τους εμπιστεύτηκε.

Μπαίνει ο Βουγιούκας στο παρκέ για να δώσει ανάσες στον Μπατίστ που δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του και τρώει στα μούτρα τρίποντο από τον Τελέτοβιτς με την επαναφορά, κάνει λάθος στην πάσα του Διαμαντίδη και κάθεται στον πάγκο μετά από άστοχο χουκ.

Ο Καλάθης προσπαθεί να δώσει ανάσες στον Διαμαντίδη και στην πιο κρίσιμη άμυνα του αγώνα, ο Χουέρτας με τρίπλες τον ρίχνει σχεδόν κάτω και του κερδίζει το φάουλ. Ο Τέπιτς χάνει την βολή, αστοχεί στο τρίποντο στην άμυνα δεν έδειξε το απαιτούμενο πάθος.

Την ίδια ώρα και ο Περπέρογλου ήταν κακός και ο Σάτο το ίδιο… Η διαφορά όμως είναι πως ο πρώτος αφού δεν του βγήκε τίποτα στην επίθεση, έκανε τα πάντα στην άμυνα, ενώ ο Αφρικανός μπορεί να έκανε το λάθος στην επαναφορά (αν και μάλλον περισσότερο ο Φώτσης φταίει εκεί) αλλά στην επόμενη σηκώθηκε για τρίποντο και το έγραψε. Από την άλλη βλέπεις τον Ρίμπας να μπαίνει στο παρκέ και να βοηθάει ουσιαστικά με τρία τρίποντα, μία ασίστ και ένα κλέψιμο και σαν άλλος Καραρέτο (παίκτης της Σιένα, που πριν δύο χρόνια με 5/5 τρίποντα είχε σκοτώσει τους πράσινους), να δίνει τη νίκη, μιας και αυτός έφτιαξε την διαφορά των 10 πόντων.

Ο εγωισμός πάντως των Καλάθη, Βουγιούκα και Τέπιτς είναι αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι τον Καλάθη να τα ακούει για τα καλά στο ημίχρονο στο Βίλνιους και όταν τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης στο δεύτερο ημίχρονο να μπαίνει μέσα και να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές. Θυμάμαι τον Βουγιούκα μέσα στην Πόλη να παίζει μόνος του, ή τον Τέπιτς να κάνει σπουδαία παιχνίδια και σερί μάλιστα τον τελευταίο μήνα.

Άρα υπάρχει η ένδειξη ότι αδικούν τον εαυτό τους… Το ζήτημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει βασιστεί και σε αυτούς. Ο Ομπράντοβιτς έχει πάρει και πάλι Ευρωλίγκα με εφτά παίκτες να παίζουν… Αλλά φέτος έχει φτιάξει μία ομάδα που θέλει και τους 12 να έχουν τον ρόλο τους. Και έχει διαφορά το… 12 από το 9 και πολύ περισσότερο το 12 με το…7 όταν υπάρχουν και απουσίες (Μάριτς, Καϊμακόγλου).

Όσον αφορά την ήττα στην Βιτόρια τώρα… Το ξανάπαμε. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει με +8 στο ΟΑΚΑ θα είναι πρώτος από νωρίς στον όμιλο του, αλλά μετά με Μακάμπι ή Μπαρτσελόνα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα τα πράγματα. Με γεμάτο ΟΑΚΑ δεν χάνει εύκολα, με «γεμάτο» το οπλοστάσιο του Ομπράντοβιτς αυτή η ομάδα δεν χάνει πουθενά…\

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags