Facebook Pixel «Την σημαία ψηλά!»
Άλλα Σπορ
| 2012-01-27 23:54:00

«Την σημαία ψηλά!»

«Την σημαία ψηλά!»

Την εποχή του μνημονίου, της οικονομικής εξαθλίωσης και της κοινωνικής ένδειας σε πείσμα όλων η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών είναι έτοιμη να ανεβάσει ξανά στο βάθρο την χρεωκοπημένη Ελλάδα.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ρίχνονται στη μάχη του τελικού με αντίπαλο την Ιταλία και στο μυαλό τους, όπως δήλωσε στο sport-fm.gr η Σταυρούλα Αντωνάκου, βρίσκεται μόνο μια σκέψη, να ανεβάσουν την ελληνική σημαία ψηλά!

Η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης έχει εξασφαλιστεί, το μετάλλιο επίσης, οπότε ό,τι και να έρθει από εδώ και πέρα είναι καλοδεχούμενο. Για τους υπόλοιπους… Όχι για τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Σανγκάης που φαίνεται να έχουν ροπή στο χρυσό!

Η 29χρονη διεθνής περιφερειακός μίλησε για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (28/01, 17:00) με τις Ιταλίδες, για τη διάρκεια της Εθνικής ομάδας, για τα γούρια της πριν τους μεγάλους αγώνες αλλά και για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τους Έλληνες.

Διαβάστε όσα είπε η Σταυρούλα Αντωνάκου στο www.sport-fm.gr


3…2…1… και ξαναφύγαμε για τελικό! Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανέβει στο βάθρο για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ομάδα πυροτέχνημα. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Αποτελεί δικαίωση για εσάς;

«Φυσικά και αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας η παρουσία μας στον τελικό του ευρωπαϊκού του Αϊντχόφεν. Επιπλέον, όμως, αποδεικνύει πως η ομάδα είναι σταθερά στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί».


Η Ιταλία σου… πάει! Στο ματς της πρεμιέρας με τις Ιταλίδες για τη φάση των ομίλων, όπου νικήσαμε με 10-9, έκανες εξαιρετικό ματς. Είσαι έτοιμη να το επαναλάβεις; Σε τι κατάσταση, αγωνιστική και ψυχολογία βρίσκεστε;

«Η Ιταλία μέχρι τώρα είναι μια ομάδα που γενικά μας… πάει. Όμως το παιχνίδι του Σαββάτου είναι τελικός και οι τελικοί πάντα κρύβουν παγίδες, άγχος, αλλά και κινδύνους. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτριές μου είμαστε έτοιμες να παλέψουμε όλης μας την ψυχή για να κατακτήσουμε και αυτό το χρυσό μετάλλιο».


Καταφέρατε να εξασφαλίσετε θέση στα μετάλλια και φυσικά πρόκριση στο προολυμπιακό (που ήταν και ο βασικός στόχος) χωρίς να έχετε φτάσει στο πικ της απόδοσης σας. Τι θα γίνει όταν συμβεί αυτό; Δεν θα σας πιάνει κανείς;

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό μας προβλημάτισε πολύ. Παρόλα αυτά όμως καταφέραμε να κάνουμε νίκες με τις καλύτερες ομάδες χωρίς να βρισκόμαστε στο φόρτε της απόδοσης μας. Αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε ομάδα με μέταλλο νικητή».


Κάνει ακόμα πιο σπουδαία την θέση σας στον τελικό η κατάσταση που διέρχεται η Ελλάδα;

«Οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν όλοι οι Έλληνες είναι πηγή από την οποία αντλούμε δύναμη. Πεισμώνουμε. Θέλουμε την ελληνική σημαία ψηλά τουλάχιστον στον τομέα που μπορούμε να την ανεβάσουμε εμείς, στον αθλητισμό. Και αυτό γιατί και εμείς ζούμε τα προβλήματα. Κι εμείς αγωνιούμε. Κι εμείς έχουμε υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όπως όλος ο κόσμος».


Υπάρχει κάποιο… γούρι, κάποιες κινήσεις, κάποια διαδικασία στην οποία είσαι πιστή και που σε φέρνει πιο κοντά... στη νίκη;

«Ναι! Υπάρχουν… Ακούω κάποια συγκεκριμένα τραγούδια πριν τον αγώνα. Επιπλέον προσεύχομαι και μιλάω με συγκεκριμένα αγαπημένα μου πρόσωπα τα οποία και θεωρώ γούρια μου!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags