Facebook Pixel Σ-έξι ώρες τιτανομαχία και ...όλε Νόλε!
Άλλα Σπορ
| 2012-01-29 17:45:00

Σ-έξι ώρες τιτανομαχία και ...όλε Νόλε!

Σ-έξι ώρες τιτανομαχία και ...όλε Νόλε!

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε σχεδόν 6 ώρες (!), ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε 3-2 σετ τον Ραφαέλ Ναδάλ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν. Τρομερό τένις, απίστευτες δυνάμεις οι δυο αθλητές, μια πραγματική τιτανομαχία!

Ο Σέρβος Νο1 του κόσμου σε έναν επικό αγώνα στην Μελβούρνη κράτησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν 12 μήνες επικρατώντας του Ισπανού αντιπάλου του σε έβδομο σερί τελικό, αυτή τη φορά με 5-7 6-4 6-2 6-7(5) 7-5.

Για τον Νόλε αυτός ήταν η κούπα Νο5 σε τουρνουά Grand Slam, που τον έβαλε σε ένα κλειστό γκρουπ παικτών που έχει κατακτήσει τρεις φορές το αυστραλιανό open.

Ο Ναδάλ χάνει από τον Τζόκοβιτς μάλιστα σε τρίτο σερί τελικό σε major διοργάνωση, καθώς είχαν προηγηθεί το Wimbledon και το US Open (και στα δύο ήττα με 3-1 σετ).

Οι δύο παίκτες έδωσαν ό,τι είχαν στο κεντρικό κορτ, σπάζοντας το ρεκόρ διάρκειας αγώνα στη διοργάνωση, το οποίο ήταν 5 ώρες και 14 λεπτά από τον ημιτελικό του Ναδάλ με τον Βερντάσκο το 2009.

Το πρώτο σετ ήταν γεμάτο ανατροπές. Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε από το 2-4 στο 5-4, αλλά ο Ναδάλ "απάντησε" με 3-0 γκέιμ και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5 σε 80 λεπτά.

Ο Σέρβος τενίστας αντέδρασε και κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Ισπανού προηγήθηκε με 4-1 στο δεύτερο σετ, το οποίο κατέκτησε τελικά με 6-4 σε 66 λεπτά. Ακόμη πιο εύκολα ήρθε το προβάδισμα για τον 24χρονο κάτοχο του τουρνουά της Μελβούρνης, καθώς με διαδοχικά μπρέικ έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ και στο 2-1 με 6-2 σε 45 λεπτά.

Στο τέταρτο σετ, ο Τζόκοβιτς έφτασε να προηγείται με 4-3 γκέιμ και με 40-0 στο σέρβις του Ναδάλ, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να… επιστρέψει και ισοφάρισε σε 4-4.

Την ίδια στιγμή άρχισε να βρέχει και ο αγώνας διακόπηκε για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει ο αγωνιστικός χώρος και να κλείσει η οροφή του γηπέδου. Το σετ έφτασε στο τάι-μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 5-4, αλλά ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και πήρε το σετ με 7-6 (7-5) σε 88 λεπτά.

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Ο Ναδάλ κάνοντας μπρέικ προηγήθηκε με 4-2 στο πέμπτο σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς με δύο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του πέρασε μπροστά και αφού υπερασπίστηκε το δικό του σερβίς έφτασε στον τίτλο με 7-5 σε 74 λεπτά.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags