Facebook Pixel "Ανείπωτη τραγωδία"
| 2012-02-02 12:23:00

"Ανείπωτη τραγωδία"

"Ανείπωτη τραγωδία"

Μετά τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα που έγιναν στην Αίγυπτο, όπου υπήρχαν 74 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες στον αγώνα Αλ Αχλί- Αλ Μασρί, ενδιαφέρον έχει να δούμε τι δήλωσαν από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο.

Η Σταματίνα Ιωαννίδου, σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, δήλωσε για το θέμα στο « Sentra 103,3 » :

«Είναι συγκλονισμένος ο κόσμος, από τα ΜΜΕ είχαμε ευρεία ενημέρωση και επαναλαμβανόμενη, σήμερα όλος ο Τύπος αναφέρεται με φωτογραφίες πολύ έντονες και τίτλους χαρακτηριστικούς», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση εάν έχουν κάποια σχέση με την γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, η Ιωαννίδου υπογράμμισε: «Αυτή είναι μια εκτίμηση, είναι φυσικό όταν σε μια χώρα υπάρχει ένταση, η ένταση να κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα, όταν σε ένα πεδίο υπάρχει μια αγωνία και αμφισβήτηση για το μέλλον, είναι γεγονός ότι τέτοια φαινόμενα είναι αφορμές για να ξεσπάσει ο κόσμος».

Για το εάν η αστυνομία ήταν απαθής όπως γράφεται: «Οχι, απλά επειδή ήταν πολλοί οι φίλαθλοι, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, αιφνιδιάστηκαν διότι ήταν πολυπληθέστατη η συγκέντρωση των οπαδών».

Καταλήγοντας, η κ. Ιωαννίδου τόνισε: «Εκείνο που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα που νίκησε ήταν το αουτσάιντερ και αντί οι οπαδοί της να είναι ευχαριστημένοι, κατέβηκαν και επιτέθηκαν εναντίον όλων των άλλων. Από πλευράς κυβερνητικής έχουμε έκτακτες συνεδριάσεις και κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Χθες βρέθηκε επί τόπου ο εισαγγελέας από το Κάιρο να κάνει κάποιες έρευνες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags