Facebook Pixel Eίστε στο facebook; αξίζετε 120 δολάρια!
| 2012-02-02 21:30:00

Eίστε στο facebook; αξίζετε 120 δολάρια!

Eίστε στο facebook; αξίζετε 120 δολάρια!

Το Facebook πάει… χρηματιστήριο! Το γεγονός εκτιμάται ως το σπουδαιότερο για την χρηματιστηριακή αγορά για το 2012 αλλά και για τον κόσμο της διαδικτυακής οικονομίας.

Η αποτίμηση του κοινωνικού δικτύου αναμένεται να αγγίξει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια (100 δίσ στην καλύτερη περίπτωση) και, όπως έχει γίνει γνωστό, θα διατεθούν στην αγορά γύρω στα 5 δίσ σε τίτλους . Με 845 εκατομμύρια μέλη , υπολογίζεται ότι ένας «φίλος» στο Facebook αξίζει σήμερα από 88,7 έως 118 δολάρια !

Το Facebook ιδρύθηκε το 2004 από τον φοιτητή του Χάρβαρντ Μάρκ Ζούκερμεπεργκ γνωρίζοντας αμέσως τρομερή επιτυχία στο διαδίκτυο . Η είσοδός του στο χρηματιστήριο αναμένεται να κάνει τον ιδρυτή του ακόμη πιο πλούσιο . Ο κύκλος των εργασιών του Facebook για το 2011 έφτασε τα 3,71 δίσ δολάρια και ήταν διπλάσιος από το προηγούμενο έτος .

Πάντως υπάρχουν χρηματιστές όπως ο Trip Chowdhry, της Global Equities Research που προειδοποιεί ότι παρά την αποτίμηση των 100 δίσ δολαρίων, ίσως η επένδυση να αποδειχθεί φούσκα. Γιατί; Διότι η είσοδος στο χρηματιστήριο σημαίνει μελλοντική ανάπτυξη, όμως το Facebook δείχνει να έχει πιάσει την κορυφή…

Όπως και να ‘ χει η φιλία πλέον στο Facebook αποκτά «αξία»… και ίσως «ακριβή»!

Πηγή: www.aixmi.gr

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags