Facebook Pixel «Πρώτα Π-Λ-Α-Ν-Ο και μετά χρήματα»
| 2011-02-06 13:51:00

«Πρώτα Π-Λ-Α-Ν-Ο και μετά χρήματα»

«Πρώτα Π-Λ-Α-Ν-Ο και μετά χρήματα»

Ο Δημήτρης Στρατής εξηγεί στο blog του, στο leoforos.gr, πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στον σύλλογο.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΕΞΕΔΡΑΣ» αποτυπώνει πεντακάθαρα αυτό που χρόνια τώρα αποτελεί την αρχή των δεινών του Παναθηναϊκού. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της καλής εφημερίδας, θα κριθεί απ’ τα αποτελέσματα των ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

Το «ζήσε το σήμερα, αδιαφορώντας για το αύριο» αποτελεί βασικό συστατικό του σκεπτικού που διέπει το συντριπτικό ποσοστό των παραγόντων που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν όμως μιλάμε για ομάδα πρωταθλητισμού που σε μια κόντρα για…δυόμιση τερματίζει συνήθως δεύτερη τα τελευταία 15 χρόνια, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Η απουσία σχεδιασμού είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του «τριφυλλιού» και το πιο αστείο είναι πως το πρόβλημα έβγαλε μάτια μετά από επιτυχημένες σεζόν (2004, 2010) όταν το μπάχαλο που ακολούθησε ήταν απερίγραπτο!

Θα περίμενε κανείς ότι ο ερχομός της ΠΕΚ στην «πράσινη» καθημερινότητα θ’ άλλαζε τα πράγματα, πολλοί περίμεναν πως στον Παναθηναϊκό θα έμπαιναν άνθρωποι με φρέσκα μυαλά, πιο πλατιά αντίληψη του ποδοσφαίρου, ωστόσο τα πράγματα δεν αλλάζουν. Αυτό που απασχολεί περισσότερο ενόψει καλοκαιριού είναι το διοικητικό, αλλά εδώ που τα λέμε αν δεν είχαν γίνει τα καλοκαιρινά εγκλήματα στη στελέχωση του τμήματος, τώρα μάλλον θα υπήρχε ηρεμία.

Προς το παρόν ΑΠΑΝΤΕΣ παίζουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια στη πλάτη του συλλόγου (γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θ’ αφεθεί από τις πιο ισχυρές οικονομικά φαμίλιες του τόπου να …βουλιάξει ή να πάει Πρωτοδικείο), διοίκηση δεν υπάρχει κι οι οπαδοί αναρωτιούνται πως στο διάολο είναι δυνατόν να κριθεί ένας προπονητής που παρέλαβε χάος μέσα σε τρία παιχνίδια. Αντί να μας ενδιαφέρει πως χάθηκε ένα εύκολο πρωτάθλημα, φαίνεται ότι ενδιαφέρει η απώλειά του να συνδυαστεί με…στυλ, πάει να πει με νίκες κόντρα στους συνδιεκδικητές. Είναι δυνατόν να κριθεί ένας τεχνικός απ’ το αν θα πάρει τα ντέρμπι ή όχι σε μια σεζόν που τα λάθη στο σχεδιασμό ήταν εξόφθαλμα;

Μια ομάδα θέλει πρώτα Π-Λ-Α-Ν-Ο και δευτερευόντως χρήματα για να χτιστεί και να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο πρωτεύοντα ρόλο παίζουν η στάση σου στον παραγοντικό πόλεμο που μαίνεται και το επικοινωνιακό σου χάρισμα. Αυτό ακριβώς που δεν είχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όταν ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ στήριζε μετά μανίας τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αφήνοντας όμως τα επικοινωνιακά πάνω στις πλάτες του Derby που έχοντας ανοίξει μέτωπο με οπαδούς, παλαιμάχους και τις άλλες εφημερίδες (που για να βρουν "πράσινη" μεταγραφή έπρεπε να...φτύσουν αίμα), είδε την πολιτική της να πατώνει και τη λέζα να τη φορτώνεται ο ιδιοκτήτης.

Ο σχεδιασμός είναι απλός όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό. Απευθύνεσαι στον κόσμο σου με ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες, όχι μέσω τρίτων, κύκλων κ.ο.κ. Επιλέγεις πρόσωπα, τα στηρίζεις μέχρι θανάτου (όπως έλεγε και ο Ζάετς επί Σουμ), ζητάς στήριξη, επιμένεις στο πλάνο και το τηρείς με ευλάβεια, χωρίς να σε αποπροσανατολίζουν οι φυσιολογικές στραβές που στον ΠΑΟ χρόνια τώρα συνοδεύονται από κακό χαμό, εκκαθαρίσεις, πανικό, ανανεώσεις. Χρόνια τώρα ο σύλλογος πληρώνει την ατολμία του, την απουσία φιλοσοφίας και ταυτότητας, στοιχεία που θα χρειαστεί και με το παραπάνω το καλοκαίρι όταν όσοι μαζευτούν θα κληθούν να φτιάξουν μια υγιή ομάδα, υπό συνθήκες ΔΝΤ.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags