Facebook Pixel «Μπροστάρηδες οι παλιοί!»
| 2011-02-06 14:00:00

«Μπροστάρηδες οι παλιοί!»

«Μπροστάρηδες οι παλιοί!»

Για την… αδικία που ένιωσαν πολλές φορές οι παλαιότεροι παίκτες του Άρη, λόγω κριτικής για την απόδοσή τους, αναφέρθηκε στο blog του Παντελής Ζουμπούλης.

Ήμασταν από αυτούς που πολλές φορές κριτικάραμε αυστηρά τους «παλιούς» του Αρη. Τον Κόκε, τον Νέτο, τον Κάλβο όσο ανήκε στην ομάδα, ακόμη και τον Χαβίτο και όσους τέλος πάντων υπήρχαν στο ρόστερ την τελευταία πενταετία. Πιθανόν να ήμασταν σκληροί μερικές φορές και ίσως κάποιους να τους αδικήσαμε.

Το κριτήριό μας ήταν ένα και μοναδικό: Πιστεύαμε –και εξακολουθούμε να πιστεύουμε- ότι έχουν περισσότερες ικανότητές από αυτές που μας δείχνουν στο πρωτάθλημα, ειδικότερα φέτος. Ο,τι έχουν την ποιότητα και το ταλέντο για να παίξουν καλύτερη μπάλα και να ανεβάσουν τον Αρη.

Να τον ξεκολλήσουν από αυτήν την μέτρια κατάσταση. Δεν το έκαναν όμως για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν, με αποτέλεσμα να αδικούν τους εαυτούς τους και μαζί την ομάδα. Το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ δεν έγινε σπουδαίο παιχνίδι, αλλά ο Αρης κέρδισε γιατί οι «παλιοί» του φώναξαν «παρών».

Χρειάστηκε να βρεθεί η ομάδα με την πλάτη στον τοίχο για να το κάνουν, γιατί κακά τα ψέματα, αν ο Αρης δεν κέρδιζε την ΑΕΚ πιθανόν να τελείωνε εδώ η χρονιά γι' αυτόν, αλλά τέλος πάντων μας επιβεβαίωσαν. Ο «παλιός» Νέτο πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε σε ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» από κάθε άποψη.

Ο Βραζιλιάνος που φέτος έχασε τη θέση του σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον Κρίστι Βανγκέλι, θύμισε τον παίκτη των πρώτων του χρόνων στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Πλέον, ο Γιάννης Μιχαλήτσος, που κάνει μία πολύ ορθολογική διαχείριση της κατάστασης και του ρόστερ, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το κενό του Χαβίτο, αφού ο Νέτο έδειξε ότι είναι πιο αξιόπιστος ως εξτρέμ παρά ως μπακ. Μπορεί και να σκοράρει, αφού το πιστεύετε ή όχι, είναι πρώτος σκόρερ του Αρη με 4 γκολ.

Περιμένει και τον Κόκε

Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να προβληματίζει τον Μιχαλήτσο γιατί δεν είναι ορθολογικό για μία ομάδα να έχει πρώτο σκόρερ έναν μπακ που κατ' ανάγκη έγινε μεσοεπιθετικός. Όπως αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού το γεγονός ότι από τα 13 γκολ που πέτυχε συνολικά η ομάδα, τα 7 ήρθαν από αμυντικούς. Το ανέβασμα του Νέτο τώρα, πρέπει να ακολουθήσει και ο Κόκε. Ωραία η πάσα που έβγαλε στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Αρης χρειάζεται περισσότερα από αυτόν. Πρέπει να μπει στις φάσεις, να σκοράρει. Οφείλει τώρα να ανεβάσει την απόδοσή του ώστε να φανεί χρήσιμος βάση των πραγματικών του δυνατοτήτων.

Λύσεις στο γκολ, βέβαια, ο Αρης τις περιμένει και από τις μεταγραφές. Ο Σακάτα έδειξε έξω από τα νερά του ακόμη, τον Καστίγιο τον ξέρουμε και επειδή έχει μεγάλη όρεξη, θέλει ένα δύο ματς για να βρει τα πατήματά του. Υπάρχει και ο Μπομπαντίγια που ήρθε για να δώσει γκολ στην ομάδα. Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε κάτι: Καλώς γίνεται ο θόρυβος που γίνεται γύρω από τον Αργεντινό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Αρης διαθέτει έναν από τους πιο αξιόπιστους φορ στην Ελλάδα. Τον Τσέζαρεκ. Οταν βάζει η ομάδα τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Κροάτης το «έχει» κι το 'χει αποδείξει…

Εν κατακλείδι, ο Αρης πήρε τρεις βαθμούς που του δίνουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο δρόμος για τα πλέι οφ παραμένει δύσβατος, αλλά περισσότερο έχει να φοβάται τον κακό του εαυτό, παρά το πρόγραμμα. Με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ ρέφαρε λιγάκι τους 16 χαμένους βαθμούς που έχει στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά για να μην χάσει τη αξία της αυτή η νίκη, οφείλει το Σάββατο να νικήσει τον Ολυμπιακό...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags