Facebook Pixel Φοιτητής νομικής έβαλε μπελάδες στο Facebook!
| 2012-02-08 19:26:00

Φοιτητής νομικής έβαλε μπελάδες στο Facebook!

Φοιτητής νομικής έβαλε μπελάδες στο Facebook!

Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει τελευταία η Facebook εξαιτίας ενός 24χρονου φοιτητή νομικής από την Αυστρία ονόματι Max Schrems.

Ερχόμενος σε συνεχή αντιπαράθεση με τους δικηγόρους της εταιρείας, βομβαρδίζοντας τους με νομικές καταγγελίες και σχηματίζοντας ομάδες ακτιβιστικής δράσης, ο νεαρός σπουδαστής έχει βάλει στόχο να μεταμορφώσει την πολιτική ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη!


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Schrems επισκέφτηκε το Santa Clara University στη Silicon Valley και αποφάσισε να αφιερώσει τη διπλωματική εργασία του στην παρανόηση του δικαίου περί ιδιωτικότητας της ΕΕ από τη Facebook. Στη συνέχεια σχημάτισε την ομάδα ακτιβιστών Europe v. Facebook, ξεκίνησε να δημοσιεύει όλα τα ευρήματα του online και να αποστέλει συνεχείς καταγγελίες στην εταιρεία, ζητώντας ακόμα και την επέμβαση του Κογκρέσου.Η τεράστια επιμονή του είχε τελικά ως αποτέλεσμα εκπρόσωποι της Facebook να δεχτούν να τον συναντήσουν προσωπικά. Πράγματι, την περασμένη Δευτέρα δύο μέλη της εταιρείας ταξίδεψαν ως τη Βιέννη για να συνομιλήσουν με τον Schrems, με τη συνάντηση να κρατά 6 ολόκληρες ώρες! Ο Schrems φανερά δυσαρεστημένος με τα όσα άκουσε σχολιάζει τη συνάντηση:

“Είμαι ακόμα περισσότερο πεπεισμένος ότι η Facebook επανερμηνεύει με πολλούς τρόπους τη νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά αυστηρή ή να έρχεται σε σύγκρουση με τη νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.”

Από την πλευρά της Facebook, το γεγονός ότι δέχτηκε να του αφιερώσει 6 ολόκληρες ώρες και στη συνέχεια συμφώνησε να εξετάσει ζητήματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση, δείχνει ότι η εταιρεία μάλλον παίρνει το συγκεκριμένο νεαρό πολύ στα σοβαρά…

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags