Facebook Pixel Κάτι μας είπες τώρα και εσύ...
Μπάσκετ
NBA
| 2012-02-11 18:13:00

Κάτι μας είπες τώρα και εσύ...

Κάτι μας είπες τώρα και εσύ...

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος είναι απαγορευτική για την παρουσία του ΝΒΑ στη χώρα, τονίζει ο Ντέιβιντ Στερν. Όπως υπογράμμισε ο κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, θέλει να επεκταθεί η λίγκα και στην Ευρώπη, στο άμεσο μέλλον.

Αρχικά, ο Στερν τόνισε: «Πριν 10 χρόνια, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι σήμερα θα ήμασταν πολύ κοντά σε μια ομάδα του ΝΒΑ με έδρα την Ευρώπη. Γιατί όχι μια ολόκληρη ευρωπαϊκή περιφέρεια. Σήμερα όμως, πρέπει και πάλι να μεταθέσω μια τέτοια ιδεά για μια δεκαετία. Δεν μπορείς να σκεφτείς το ρεαλιστικό ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξάπλωσης όσο η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τόσο συγκεχυμένη».

Στην συνέχεια τόνισε για την Ελλάδα: «Πάρτε παράδειγμα την Ελλάδα. Η Αθήνα θα ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που θα σκεφτόμασταν για να φιλοξενήσει μια ομάδα του ΝΒΑ. Είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο για το μέλλον. Είναι μια υπέροχη πόλη και έχουν ένα τεράστιο γήπεδο (σ.σ. ΟΑΚΑ) στο οποίο είχαν διοργανωθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Κι όμως, όλοι ξέρουμε ότι παρά τα θετικά αυτά δεδομένα, με τις σημερινές συνθήκες οι Έλληνες δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για μια τέτοια επένδυση. Νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό».

Επίσης, ο Στερν δήλωσε: «Δείτε τις πόλεις στις οποίες διοργανώθηκαν αγώνες με ομάδες από το ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Έχουμε το Λονδίνο με την Ο2 Arena, το Παρίσι με το Μπερσί , που πρόκειται να ανακαινιστεί, το Μιλάνο, εκεί όπου ο δήμαρχος της πόλης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να μας "φιλοξενήσει" και τη Βαρκελώνη, την έδρα της Μπαρτσελόνα, μια από τις πιο πλούσιες και καλά οργανωμένες ομάδες στον κόσμο. Παράλληλα υπάρχει και η Ο2 Arena στο Βερολίνο, ένα από τα πιο μοντέρνα μπασκετικά γήπεδα στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια, έχουμε τις περιπτώσεις 5-6 πόλεων που μπορούν να διοργανώσουν με άνεση αγώνες του ΝΒΑ».

Τέλος, τόνισε: «Θυμάμαι ότι πριν λίγα χρόνια πολύς κόσμος με συμβούλευε να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τις ομάδες του ΝΒΑ να ταξιδεύουν εναλλάξ στην Ευρώπη , έτσι ώστε να έχουμε Ανατολή, Δύση και Ευρώπη. Ξέρετε, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ούτε τα ταξίδια, ούτε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Αν έχεις θέληση, όραμα και στόχους, αυτά θα ξεπεραστούν πολύ εύκολα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα χρήματα, τα κατάλληλα γήπεδα, οι σταθερές και εύρωστες διοικήσεις, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι παροχές προς τους φιλάθλους. Στους τομείς αυτούς, υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε μια τόσο μεγάλη απόφαση χωρίς να έχουμε εξαντλήσει όλες τις λεπτομέρειες. Η ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι μια ωραία σκέψη, όμως η αγορά της Ευρώπης, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι ακόμα ικανή να "σηκώσει" ομάδες από το ΝΒΑ. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ αναπτύσσεται και το κάνει με αργούς ρυθμούς, αλλά η ανάπτυξη είναι συνεχής. Σε 10 χρόνια, το συζητάμε πάλι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags