07/02/11 - 09:41

«Με Ολυμπιακό… πνεύμα!»

Τη νοοτροπία του Ολυμπιακού πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες του, αν θέλουν κάποια στιγμή να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα, σύμφωνα με τον Κοβάσεβιτς.

«Με Ολυμπιακό… πνεύμα!»
49.017views 0shares

Ο Σέρβος διευθυντής των ακαδημιών των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τον νέο του ρόλο στην εφημερίδα «Stadio by Metro», τους στόχους του αλλά και το μοντέλο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η ομάδα του.

Αναλυτικά:

Για τους στόχους:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο πρόεδρος και όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι είμαι εδώ για να βοηθάω τον Ολυμπιακό όπου μπορώ και όπου χρειαστεί. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει χώρος βελτίωσης. Το ίδιο ισχύσει και για τις ακαδημίες μας.

Στόχος είναι να βγάλουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. αυτό θα γίνει με τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών που ήδη έχουμε, αλλά και με την ανεύρεση νέων ταλέντων από την Ελλάδα και την ένταξη τους στο δυναμικό μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να δουλέψει σωστά το τμήμα σκάουτινγκ, για να ανακαλύψουμε τα παιδιά αυτά. Από εκεί και πέρα εκτός από το ταλέντο, κάθε παιδί που έρχεται στον Ολυμπιακό πρέπει να αντιλαμβάνεται και να σέβεται το μέγεθος του συλλόγου στον οποίο έρχεται.

Πρέπει να βάζει την ομάδα πάνω από όλα και να έχει το πνεύμα του νικητή, που είναι άλλωστε και το πνεύμα του Ολυμπιακού. Μου αρέσει πολύ η ιδέα της ελληνοποίησης της πρώτης ομάδας και προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε. Το σκεπτικό του προέδρου είναι πολύ σωστό και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο».

Για τον τρόπο δουλειάς:

«Δεν μιλάμε μόνο για ποδοσφαιρική εκπαίδευση, αλλά και για μια γενικότερη παιδεία. Πρέπει τα παιδιά να εκπαιδευτούν σωστά και να μάθουν να σκέπτονται με τη νοοτροπία του Ολυμπιακού.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σκεφτόμαστε όλοι, διοίκηση, προπονητές, παίκτες με τον ίδιο τρόπο. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Η διττή μου ιδιότητα είναι ένα επιπλέον όπλο, γιατί θα προσπαθήσω να μεταφέρω τον τρόπο δουλειάς της πρώτης ομάδας στην ακαδημία.

Πρέπει αυτά τα παιδιά να ξέρουν τι τους περιμένει στην περίπτωση που ανέβουν στην ανδρική ομάδα. να γνωρίζουν περίπου τι θα τους ζητηθεί και πάνω από όλα ότι ο πολύ καλός προπονητής που τους περιμένει απαιτεί πολλή δουλειά».

Για το μοντέλο:

«Κάθε χώρα είναι διαφορετική και έχει ιδιαιτερότητες. Η Μπαρτσελόνα κατά τη γνώμη μου έχει πολύ καλό σύστημα και αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Είναι από τις ομάδες που έχουν στον κορμό τους πολλά παιδιά από τις ακαδημίες. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα δουλειάς τους λειτουργεί σωστά. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε κι εμείς γιατί τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον».