Facebook Pixel «‘Αυγά’ και μέταλλο νικητή»
| 2011-02-07 09:56:00

«‘Αυγά’ και μέταλλο νικητή»

«‘Αυγά’ και μέταλλο νικητή»

Ο Κώστας Γουλής σχολιάζει στο blog του τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και το γεγονός ότι ο Φερέιρα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τις δύο τελευταίες νίκες της ομάδας.

Δεν ξέρω πως θα κλείσει η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Αν δηλαδή θα καταφέρει να συνεχίσει με νίκες (και) στα επόμενα ντέρμπι κι αν τελικά θα μπορέσει τελικά (με λίγη τύχη κι ορισμένες «γκέλες» του Ολυμπιακού) να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που βλέπω όμως κι εκτιμώ ότι χαροποιεί τους φίλους του, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι «πράσινοι» έχουν ξαναβρεί τον «χαρακτήρα» τους σαν ομάδα. Την προσωπικότητά τους, τα «αυγά» τους και το «μέταλλο» του νικητή που είχαν απολέσει από την αρχή της σεζόν, με αποτέλεσμα να... τρέχουν από νωρίς για να προλάβουν το «τρένο» της κορυφής...
Σ' αυτό το κομμάτι λοιπόν ο Παναθηναϊκός «επέστρεψε» και μάλιστα με... κρότο, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις εμφανίσεις του στα δύο τελευταία συνεχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Κι αν την Τετάρτη στο Κύπελλο κατέθεσε στο γήπεδο όλη την ποιότητά του, πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερό του παιχνίδι την τελευταία δεκαετία (προσωπικά δεν θυμάμαι τέτοιο ματς απόλυτης κυριαρχίας από το «τριφύλλι»), χθες βράδυ (Κυριακή 6/2) στην Τούμπα κατέθεσε «ψυχή», περνώντας με τη μαγκιά του από την πιο «καυτή» έδρα της χώρας. Βάλτε λίγο κάτω τα σε βάρος του δεδομένα:

-Χωρίς Σισέ στην 18αδα, μολονότι ο Γάλλος το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να δώσει το «παρών» μέχρι το πρωί της Κυριακής.

-Με «τραυματισμένη» ψυχολογία από τον άδοξο αποκλεισμό στο Κύπελλο και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε (αλλά και με ηθικό ακμαιότατο, λόγω της επιβλητικής εμφάνισης).

-Με δέκα παίκτες από το 44' ελέω της «αυστηρής» έως... τραβηγμένης αποβολής του Σπυρόπουλου και το γήπεδο να έχει «γείρει» ως το 75', όταν βγήκε με δεύτερη κίτρινη και ο Κοντρέρας.

-Με εμφανή την κόπωση στα πόδια όλων των παικτών, από την υπερπροσπάθεια που έκαναν πριν από τέσσερις μέρες στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Κάτι που φάνηκε ειδικά στο β' μέρος, όπου οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν μείνει από δυνάμεις κι ενέργεια, οπισθοχωρώντας για να κρατήσουν το 1-0.

Το «τρίποντο» αυτό μπορεί να μην συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, όμως θεωρώ ότι κρατάει ακόμη ανοικτό το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό. Διότι με -9 και -10 στην πλάτη τα πάντα θα τελείωναν χθες βράδυ. Οχι βεβαίως πως με το -7 (που δημιουργήθηκε από ηλίθιες γκέλες των «πρασίνων») είναι εύκολο να ανατραπεί, αλλά έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα και το πρόγραμμα, όλα... παίζουν.

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου τα τελευταία δύο χρόνια μετράει τρεις ήττες (μαζί με τα περσινά πλέι-οφ). Κι έτσι όπως παίζει ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετές εβδομάδες (γελάω με τα περί... μπαλάρας που «χάνεται» και... αρμάδας που δεν σταματιέται), έχοντας παρουσιάσει ξεκάθαρη «κοιλιά» από τα μέσα Γενάρη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Αν λοιπόν οι Πειραιώτες «γκελάρουν», ο Παναθηναϊκός θα έχει 24 ώρες μετά (το βράδυ της Κυριακής) μία «χρυσή» ευκαιρία να πλησιάσει -με νίκη επί της ΑΕΚ- εκ νέου την κορυφή και να μειώσει στο -4 ή στο -5. Και παράλληλα, να πάρει μία μεγάλη «ρεβάνς» επί της Ένωσης, κόντρα στην οποία έχει αρκετά... χρωστούμενα.

Κι από εκεί και πέρα, θα πάει να τα παίξει όλα για όλα στο Φάληρο σε ένα ματς «τελικό». Σε ένα παιχνίδι αποδείξεων. Μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο; Εκεί θα έχει την ευκαιρία να το (απο)δείξει, κυνηγώντας ένα (ακόμη) μεγάλο διπλό, αυτή τη φορά στο «σπίτι» του «αιώνιου» αντιπάλου του... Κι αν το καταφέρει, τότε να δούμε πόσα απίδια θα χωράει ο σάκος του καθενός...

Υ.Γ.: Οπως τα «άκουσε» σε αρκετές «τρελές» επιλογές του στο ξεκίνημα (όπου ψαχνόταν μέχρι να βρει τί και ποιος), έτσι νομίζω πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αξίζει να πιστωθεί ένα μεγάλο μέρος από τις δύο τελευταίες μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού.

Ο Πορτογάλος, πολύ πιο... αθόρυβα, από άλλους προκατόχους του (που «διαφήμιζαν» κάθε λίγο και λιγάκι τη «σπουδαία» δουλειά τους) αλλάζει πράγματα στο «τριφύλλι» και βελτιώνει πολλά στο παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον συμπαγής, πολύ πιο σωστά οργανωμένος και ξέρει τί θέλει στο γήπεδο. Για να δούμε λοιπόν μέχρι που θα φτάσει...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags