Facebook Pixel «Ζηλευτός επιθετικός οίστρος… »
| 2011-02-07 10:07:00

«Ζηλευτός επιθετικός οίστρος… »

«Ζηλευτός επιθετικός οίστρος… »

Ο Σάκης Γκίνας γράφει στο blog του για το ντέρμπι της Τούμπας και σχολιάζει ότι τον ΠΑΟΚ δεν τον ήθελε η μπάλα…

Μονότερμα έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι τον Παναθηναϊκό. Έχασε από μια στημένη φάση, αλλά απέδειξε ότι, εκτός από πολύ καλή αμυντική οργάνωση, όταν χρειάζεται, διαθέτει και ζηλευτό επιθετικό οίστρο.

Η επιβράβευση από τον αντίπαλο είναι η μεγαλύτερη τιμή για μια ομάδα, άσχετα από το αποτέλεσμα. Ο Φερέιρα χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ, ως την καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και αυτό μιλάει από μόνο του, όπως και το πόσο εντυπωσιασμένος έμεινε ο Πορτογάλος τεχνικός από την, φανταστική, όπως είπε, ατμόσφαιρα της Τούμπας. Είναι άλλη μια θετική καταγραφή για τον ΠΑΟΚ, παρά την ήττα στο ντέρμπι.

Ο δικέφαλος του βορρά είχε δοκάρι, αρκετές κλασικές ευκαιρίες για γκολ, έπαιξε τον αντίπαλο σαν τη γάτα με το ποντίκι και στο πρώτο ημίχρονο που ήταν στο τερέν 11 εναντίον 11, αλλά ακόμα και εάν διαρκούσε… τρεις μέρες το ματς, πολύ δύσκολα θα έβαζε γκολ. Άμα δεν σε θέλει η μπάλα… δεν μπαίνει με τίποτα. Η πλέον ενδεικτική περίπτωση ήταν η ευκαιρία του Ίβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μόνος του ο Σέρβος από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Δεν ήταν, όμως, μοναδική αιτία της ήττας η ατυχία. Αναδείχτηκε και μια αδυναμία του ΠΑΟΚ στο τελείωμα των φάσεων, η οποία επιδεινώθηκε από την κακή απόδοση του Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος φορ, μπήκε σε καίριο χρονικό σημείο του αγώνα, ως ο πολιορκητικός κριός που θα αποτελείωνε την ασφυκτιούσα άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν σε άσχημη μέρα και δεν έκανε σχεδόν τίποτα.

Προφανέστατα, είναι δουλειά του Μάκη Χάβου η ανεύρεση των τρόπων παιχνιδιού που θα φέρουν το εύκολο γκολ, το οποίο θα δώσει ανάσες στην ομάδα, διότι τα περισσότερα γκολ του ΠΑΟΚ μπαίνουν με… αίμα. Ο Χάβος ήταν σε άλλο ένα κρίσιμο ματς αποφασιστικός και δυναμικός στο κοουτσάρισμά του, αποδεικνύοντας, πως όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, κάθε άλλο παρά αμυντικός προπονητής είναι. Έβγαλε πολύ γρήγορα έναν αμυντικό και έναν χαφ και έβαλε δυο καθαρόαιμους επιθετικούς (Μουσλίμοβιτς, Αθανασιάδη), επιδιώκοντας, όχι συντηρητικά, την ολική ανατροπή του σκορ. Οι κινήσεις του θα είχαν και πρακτικό αποτέλεσμα, εάν ήταν σε καλύτερη μέρα ο Μουσλίμοβιτς, αλλά, εν πάσει περιπτώσει, έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις επιθετικούς, δείχνοντας ότι είναι προπονητής του ρίσκου και της διαχείρισης του αγώνα ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες. Είναι ολοφάνερο ότι «κόβει» το μάτι του και το μυαλό του παίρνει στροφές κατά την διάρκεια του ματς.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε, έχασε από μια στημένη φάση και δεν απειλήθηκε έκτοτε καθόλου από τον Παναθηναϊκό, παρά μόνο στο τέλος από τον Κατσουράνη. Το γκολ - φάουλ του Νίνη θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί. Φέρουν ακέραια ευθύνη ο Χαλκιάς και ο Τσιρίλο. Ο Χαλκιάς διότι άργησε αρκετά να πέσει στην πορεία της μπάλας. Ήταν τεχνικό, αλλά σιγανό το χτύπημα του Νίνη και σίγουρα όχι άπιαστο για έναν έμπειρο τερματοφύλακα, παρά την λάθος τοποθέτηση του Τσιρίλο. Ο Ιταλός εντελώς επιπόλαια έτρεξε προς την πορεία της μπάλας και μπήκε μπροστά στον Χαλκιά, με αποτέλεσμα να του περιορίσει σε κάποιο βαθμό το οπτικό πεδίο. Το καινούργιο πρόσωπο, ο Ετό, έδειξε ότι είναι κοντρολαρισμένος, παθιασμένος, γρήγορος, δυνατός και τεχνίτης. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, για να αποτελέσει μια πολύ καλή μεταγραφή στη δεξιά πλευρά. Μάλιστα, παρότι η φυσική του θέση δεν είναι δεξί χαφ, στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας εξ ανάγκης εκεί, ανάγκασε τον Σπυρόπουλο να του κάνει τα δυο σκληρά φάουλ, τα οποία στοίχησαν στον παίκτη του Παναθηναϊκού τις δυο κίτρινες και την αποβολή του.

Ο Βιερίνια… σημαδεύει τα δοκάρια στα τελευταία παιχνίδια, λες και τον έχουν τσαντίσει για κάποιο λόγο. Ως «μεγάλος πιστολέρο», που είναι, όμως, είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά θα πάει η μπάλα ένα πόντο παρακάτω και θα επιστρέψει στο γκολ. Λόγω του αστείρευτου ταλέντου του και της τεράστιας αυτοπεποίθησης που διαθέτει, πλέον, υπήρχαν φάσεις που έδειχνε ότι προσπαθεί να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Ο Σαλπιγγίδης φαινόταν κουρασμένος μετά το 70΄ από τις πολλές κούρσες που έκανε ως δεξιός εξτρέμ και απ’ αυτή τη θέση, όπως ήταν λογικό, δεν είχε την δυνατότητα της άμεσης επαφής με το γκολ. Ο νεαρός Αθανασιάδης είχε πολύ καλές κινήσεις που άνοιξαν διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και έβγαλε αρκετές ασίστ, όπως στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μουσλίμοβιτς, άσχετα που ο νεαρός ήταν σε – οριακή – θέση οφσάιντ.

Ο Σνάουτσνερ, στο διάστημα που αγωνίσθηκε, περιόρισε όσο ήταν δυνατόν τον επικίνδυνο Λέτο, ενώ ο Κοντρέρας ήταν έξοχος και πάλι στην άμυνα, παρά την ταλαιπωρία που πέρασε από τον χαμό του πατέρα του και το πολύωρο ταξίδι επιστροφής. Ο Γκαρσία ήταν για άλλη μια φορά ο παίκτης «οδοστρωτήρας» στη μεσαία γραμμή που έκανε τους αντιπάλους να φαίνονται τόσο αδύναμοι μπροστά του, ενώ ουσιαστικός και μαχητικός ήταν όσο αγωνίσθηκε και ο Τσουκαλάς. Ο Λίνο αποτέλεσε μια ακούραστη μηχανή παραγωγής επικίνδυνων φάσεων μπροστά στην εστία του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα την σέντρα ακριβείας που έκανε στην μεγάλη ευκαιρία του Ίβιτς. Ο Σέρβος χαφ ήταν πάλι ο ιθύνων νους στο κέντρο, ενώ έβγαινε, ως συνήθως, κρυφός φορ πίσω από την πλάτη της αντίπαλης άμυνας και αυτό φάνηκε στις δυο κορυφαίες ευκαιρίες που έχασε.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν μια ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα και έχασε ένα ματς το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει. Επειδή, όμως, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ο σκοπός του παραμένει η μείωση της βαθμολογικής διαφοράς από τον δεύτερο, ούτως ώστε να ξεκινήσει με όσο το δυνατόν μικρότερο ντεσαβαντάζ τα πλέι οφ. Εκεί όπου ο στόχος του θα είναι και φέτος η πρώτη θέση, η οποία θα οδηγήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό θα σημαίνει μέγιστη πρόοδο και αναγνώριση για μια ομάδα, η οποία σχεδιάσθηκε μεθοδικά από τον ποδοσφαιράνθρωπο Θόδωρο Ζαγοράκη εδώ και 3,5 χρόνια.

Υ.Γ: Άλλη μια καλή διαιτησία στη Τούμπα σε ντέρμπι με ομάδα του ΠΟΚ. Σωστός ήταν και ο Τριτσώνης. Ορθά απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη Σπυρόπουλο και Κοντρέρας, ενώ δεν έκανε σημαντικά λάθη.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags