Facebook Pixel Είδε χαρακτήρα ο Φερέιρα
| 2012-02-12 23:20:00

Είδε χαρακτήρα ο Φερέιρα

Είδε χαρακτήρα ο Φερέιρα

O Πορτογάλος έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, οι οποίοι μετά την... γκέλα από τον Λεβαδειακό έδειξαν χαρακτήρα.

«Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς. Η Ξάνθη είναι καλή ομάδα. Ουσιαστικά κοίταζε να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας και να βγει στην αντεπίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε φάσεις, όπως στο δεύτερο. Ο αντίπαλος έπρεπε να προσαρμοστεί στο σύστημά μας. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο… ζωντανό και είχε περισσότερο τρέξιμο. Και σήμερα χάσαμε ευκαιρίες για γκολ. Η ζωή και το ποδόσφαιρο έχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Τελειώσαμε βάζοντας τρία γκολ. Η νίκη ήταν δίκαιη. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί μετά από μία ήττα είχαν χαρακτήρα και θέληση για τη νίκη. Συνεχίζουμε πρωτοπόροι. Μένουν 9 αγώνες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνουμε πρώτοι ως το τέλος», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Δεδομένων των προβλημάτων πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, θεωρείται ότι τέτοιες νίκες ατσαλώνουν την ομάδα;

Οι νίκες φέρνουν αύξηση της ποιότητας του αγώνα. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα, παίξαμε επιθετικά. Έτσι υποχρεώσαμε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο παιχνίδι μας. Και στα 90 λεπτά κάναμε καλό παιχνίδι, είχαμε καλή εμφάνιση και μεγάλη θέληση…

Παρά τις απουσίες, είδαμε ότι με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου και του Καρακούνη, άλλαξαν οι ισορροπίες επιθετικά. Ενόψει των παιχνιδιών που έρχονται θα ήθελα ένα σχόλιο για τον έναν παίκτη που απουσίαζε 7 μήνες και για τον άλλον που είναι σημαία της ομάδας;

Υπεράνω οποιουδήποτε παίκτη βρίσκεται η ομάδα. Έτσι είναι τα πράγματα μαζί μου και έτσι θα είναι μέχρι το τέλος. Επιστρέφοντας οι τραυματίες, αν δείξουν ότι έχουν την ποιότητα που είχαν και είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν, βεβαίως και θα παίξουν. Η ομάδα δεν θα χάσει την ταυτότητά της. Η ομάδα όλο αυτό το διάστημα, δούλευε με έναν τρόπο που δεν θα αλλάξει επειδή επιστρέφουν 1 ή 2 παίκτες. Θέλω να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες για να παίζουν οι καλύτεροι από αυτούς. Να έχουν δύναμη και να μου δώσουν εναλλακτικές για τους υπόλοιπους δύο μήνες του πρωταθλήματος. Είναι πάντοτε καλό παίκτες σαν τον Λάζαρο να επιστρέφουν καλά… Έπαιξε 45 καλά λεπτά. Βοήθησε την ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Νίνη, έχοντας την δυνατότητα να παίξει και αυτός. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβουμε ένα πράγμα. Όταν ένας παίκτης επιστρέφει μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, πρέπει να έχει μία σταδιακή επιστροφή. Αν βέβαια αυτή η είσοδος γίνει πριν την κατάλληλη στιγμή και ο χρόνος παρουσίας στον αγώνα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που μπορεί, συνεχίζουμε ένα πρόβλημα χωρίς να έχουμε την λύση.

Αυτό είναι που πρέπει να κάνω. Να επιστρέφουν σταδιακά, γιατί υπεράνω όλων είναι η ομάδα. Θα ήθελα να ίνει σαφές σε όλους: Η φυσική κατάσταση ενός παίκτη χρειάζεται ένα μήνα για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτό χρειάζεται ένας παίκτης. Και μην ξεχνάμε ότι αυτή η χρονική διάρκεια που είναι εκτός είναι μεγάλη, χρειάζεται και πνευματική προετοιμασία. Καμία ομάδα δεν μπορεί να αντέξει με 3-4 παίκτες όταν αυτοί δεν είναι έτοιμοι. Όταν θα επιστρέψουν οι τραυματίες, θα πρέπει να σταθμίσω το επίπεδο ετοιμότητας του, σε συνδυασμό με τους άλλους παίκτες και να αποφασίσω για τους καλύτερους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags