Facebook Pixel «Έτσι το παίρνει ο ΠΑΟ!»
| 2011-02-07 11:57:00

«Έτσι το παίρνει ο ΠΑΟ!»

«Έτσι το παίρνει ο ΠΑΟ!»

Ο Γιώργος Μαζιάς εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα και από το -7 που έχει από τον Ολυμπιακό να πάρει τον τίτλο!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Οι υπόλοιποι απλά με κοροϊδεύουν. "Οπως πάντα είσαι υπερβολικός", μου λένε. Γιατί όμως;

H διαφορά είναι στους 7 βαθμούς. Πρώτος είναι πάντα ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο ΠΑΟ. Υπάρχει πιθανότητα να έρθουν τα πάνω κάτω; Ελάχιστοι το πιστεύουν. Απομένουν μόλις 9 αγωνιστικές και τέτοια διαφορά στην Ελλάδα σε αυτό το χρονικό σημείο ενός πρωταθλήματος δεν έχει ανατραπεί.

Μπορεί να γίνει για πρώτη φορά θαύμα; Πρέπει να το κάνει ο ΠΑΟ. Για να τα καταφέρει βέβαια θα πρέπει να καταρρεύσει ο Ολυμπιακός. Ισως να είναι υπερβολή, αλλά η εικόνα των δυο ομάδων αυτή τη στιγμή αφήνει τέτοια περιθώρια. Για τον Ολυμπιακό τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Τον περιμένουν 4 μεγάλα ντέρμπι στις 6 επόμενες αγωνιστικές. Ουσιαστικά τα παίζει όλα μέχρι την 27η αγωνιστική.

Το φινάλε (οι τρεις τελευταίες ημέρες) και για τους δυο (ΠΑΟ και Ολυμπιακό) είναι μάλλον εύκολο. Αν υπάρχει πρωτάθλημα θα το δούμε ως τις 19 Μαρτίου οπότε και υπάρχει το τελευταίο δύσκολο ματς (ΑΕΚ) για τους "ερυθρόλευκους". Αντίθετα για τους "πράσινους" τα δύσκολα ουσιαστικά τελειώνουν με το ντέρμπι του Φαλήρου αν και υπάρχει μερικός βαθμός δυσκολίας και στις "κολλητές" εξόδους σε Λάρισα και "Καυταντζόγλειο".

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός στην πίεση; Αν υπάρχει ελπίδα για τον ΠΑΟ είναι ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει το παραμικρό σε όλα τα πολύ δύσκολα ματς που έπαιξαν ως τώρα. Υπάρχει λοιπόν σοβαρή πιθανότητα το +7 να έχει γίνει μόλις +1 αν οι "κόκκινοι" χάσουν τα δυο επόμενα παιχνίδια που έχουν τον χαρακτήρα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός πάει τώρα στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον Αρη και αμέσως μετά υποδέχεται τον ΠΑΟ στο Φάληρο. Χάνει; Γιατί όχι; Ποιο δύσκολο ματς πήρε φέτος η ομάδα του Πειραιά; Κανένα!

Εδώ μπαίνει φυσικά το ερώτημα: Είναι καλύτερος ο ΠΑΟ; Θα κάνει δυο νίκες στα δυο επόμενα ντέρμπι που έχει; Παίζει με ΑΕΚ (τυπικά γηπεδούχος) και μετά πάει στο Φάληρο. Αν κάνει δυο νίκες τότε ξαναμπαίνει γερά στη μάχη του τίτλου. Για την ακρίβεια τον κάνει δικό του αφού θα έχει γκρεμίσει ψυχολογικά τους "ερυθρόλευκους".

Το κλειδί είναι να νικήσει την ΑΕΚ και να έχει χάσει ο Ολυμπιακός από τον Αρη ώστε να μειώσει στους 4. Μετά και ισοπαλία να πάρει στο "Καραϊσκάκη" τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι πάει στη Νέα Σμύρνη, παίζει μέσα με τον Εργοτέλη και μετά έχει το δεύτερο σετ που θα κρίνει την φετινή του προσπάθεια.

Πάει Τούμπα και μετά περιμένει την ΑΕΚ. Με δυο ισοπαλίες του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός αν έχει κάνει "διπλά" σε Ηρακλή και Λάρισα τότε παίρνει τον τίτλο στα χέρια του. Το δικό του φινάλε είναι απλό. Μέσα με Κέρκυρα, έξω με Σέρρες, μέσα με Αστέρα και έξω με Βόλο.

Θεωρίες είναι όλα αυτά, αλλά κατά τη γνώμη μας υπάρχει ακόμη πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν θα είναι απλό πράγμα να τα καταφέρει ο ΠΑΟ. Για να το πάρει πρέπει να νικήσει την ΑΕΚ, να πάρει τουλάχιστον "Χ" στο Φάληρο και στη συνέχεια να κάνει μόνο νίκες (7 σερί). Την ίδια ώρα οι "κόκκινοι" δεν έχουν περιθώρια για λάθος. Ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν διπλό στο "Βικελίδης" για να κόψουν τη φόρα των "πρασίνων". Εχουν καλή διαφορά, αλλά θα προτιμούσαν να είχε γκελάρει ο ΠΑΟ στην Τούμπα.

Το δικό τους σερί είναι στις 9 συνεχόμενες νίκες. Το να το επεκτείνουν δεν απλή υπόθεση. Κι αυτό που έχουν κάνει δεν είναι απλή υπόθεση. Τώρα όμως αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Κι άλλες; Ναι, κι άλλες. Τους αμφισβητούν ότι δεν μπορούν στα μεγάλα ματς. "Εχουμε 18 νίκες σε 21 ματς", απαντάνε. Είναι πολύ καλός αριθμός και αρκετός για την ώρα. Για πάρουν όμως το πρωτάθλημα θα πρέπει να αυξήσουν ακόμη περισσότερο αυτό το ποσοστό (86% των δυνατών βαθμών).

Ο ανταγωνισμός με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλος. Από τη στιγμή που το "τριφύλλι" αποφάσισε να μην καταθέσει τα όπλα, υπάρχει ακόμη πρωτάθλημα. Είναι πάντα στο χέρι του Ολυμπιακού μα το διπλό του ΠΑΟ στην Τούμπα άρχισε να λούζει με κρύο ιδρώτα τους "ερυθρόλευκους".

Την ερχόμενη Κυριακή θα ξέρουμε περισσότερα...

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags