Facebook Pixel «Παρών στα μεγάλα ραντεβού!»
| 2011-02-07 13:39:00

«Παρών στα μεγάλα ραντεβού!»

«Παρών στα μεγάλα ραντεβού!»

Ο Χρήστος Κοντός σχολιάζει στο blog του τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και συντάσσεται με την άποψη του Τζιμπρίλ Σισέ, για «καλή τύχη» στον Ολυμπιακό, αν η διαφορά πέσει μέχρι το ντέρμπι στο Φάληρο.

Τζιμπρίλ Σισέ, 16 Ιανουαρίου 2011: «Αν μειωθεί η διαφορά στους τρεις πόντους και πάμε να αγωνιστούμε στο Καραϊσκάκη, τότε εύχομαι καλή τύχη στον Ολυμπιακό. Θα τη χρειαστεί διότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γι' αυτούς»!

Η αλήθεια του Γάλλου είναι μισή. Όπως και να 'χει, δεν προλαβαίνει η διαφορά να πέσει στους τρεις πόντους μέχρι το άλλο Σάββατο, αλλά ακόμα κι έτσι, όντως θα χρειαστούν «καλή τύχη» τα πυραυλοκίνητα αν εμφανιστεί στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό μόνο και τίποτε άλλο. Ας είναι ο Παναθηναϊκός η ομάδα «μπετόν αρμέ» που είδαμε στα δύο κολλητά εκτός έδρας ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Τούμπα και ευχαρίστως να το συζητήσουμε μετά ποιος θα χρειαστεί περισσότερο την ευχή για «καλή τύχη» ώστε να πάρει το πρωτάθλημα.

Ελπίζω όλοι να καταλάβανε τώρα αυτό που λέγαμε τις προάλλες: χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που αποφασίζεις να μη δώσεις. Όταν κάποιοι έστηναν από νωρίς το βάθρο για την απονομή και κάποιοι άλλοι ήταν έτοιμοι να φορέσουνε μαύρες πλερέζες, ο γίγαντας Τζιμπρίλ έβγαζε προς τα έξω όλη τη θετική ενέργεια που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο γεννημένο νικητή. Να ξέρετε κάτι. Οι περισσότερες μάχες στο ποδόσφαιρο κερδίζονται με το μυαλό και την καρδιά, παρά με τα πόδια. Κι όταν ο αρχηγός κυκλοφορεί και «πυροβολεί», με μάτι που γυαλίζει, κανείς δεν δικαιούται να λιγοψυχήσει.

Επιμένω: αν ο θρύλος που όλοι αγαπήσαμε έχει απώλειες το Σάββατο στο Χαριλάου, ισοπαλία ή ήττα δεν έχει τόση σημασία, και νικήσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, το πρωτάθλημα αρχίζει από την αρχή κι ας είναι η διαφορά στους -4 ή στους -5 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός θα έχει κερδίσει το δικαίωμα να παίξει τον τίτλο μια ζαριά στο Καραϊσκάκη κι αν τα καταφέρει εκεί, από ξεγραμμένος θα γίνει αυτόματα το μεγάλο φαβορί. Ας γίνει αυτό κι ας πάει μετά ο Ολυμπιακός να παίξει το πρωτάθλημα στην Τούμπα και να φωνάξει «εδώ είναι Πειραιάς» όπως φώναζαν τις προάλλες οι θεατρόφιλοι με τα κράνη.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags