08/02/11 - 12:30

Τα τακουνάκια τούς μάραναν!

Για να καταλάβετε το χάος που επικρατεί στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και με τι χαρακτήρες παικτών έχει μπλέξει η ιστορική ομάδα, θα σας αναφέρουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα …παράνοιας!

Τα τακουνάκια τούς μάραναν!
50.247views 0shares

Ξέρετε έναν από τους λόγους για τους οποίους σφάζονταν ο Μπάγεβιτς με τους ποδοσφαιριστές πριν από τα ματς; Οι τάπες των παπουτσιών! Αν έχετε τον θεό σας! Κι όμως, αυτό που σας αποκαλύπτουμε έχει βάση πέρα για πέρα.

Αν δείτε παιχνίδια της ΑΕΚ ειδικά την περασμένη σεζόν, θα διαπιστώσετε ότι στο βαρύ τερέν οι ποδοσφαιριστές γλιστράγανε συνέχεια. Ο λόγος απλός. Αρκετοί παίκτες αγνοούσαν συστηματικά τις συστάσεις Μπάγεβιτς και δεν θέλανε για κανέναν λόγο να φοράνε τα παπούτσα με τις σωστές τάπες, που θα είχε σαν συνέπεια να πατάει πιο γερά το πόδι στο βρεγμένο τερέν.

Η αιτιολογία κάποιων πιο τεχνιτών παικτών ήταν ότι αν κάνανε κάτι τέτοιο, σαν κι αυτό που ζητούσε ο Μπάγεβιτς, θα χάνανε την ευχέρεια που έχουνε σε ενέργειες με δεξιοτεχνία. Θα υστερούσαν σε τεχνική, δηλαδή. Παρά ταύτα η επιμονή τους να φοράνε τα λάθος παπούτσια είχε σαν συνέπεια να μην μπορούν να σταθούν καν στον αγωνιστικό χώρο. Τα τακουνάκια τούς μάραναν. Εδώ δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα στα δυο μέτρα, έτσι όπως κουτρουβάλαγαν στο γήπεδο.

Τα ίδια πήγαν να κάνουν οι συγκεκριμένοι παίκτες και με τον Χιμένεθ, όταν κι αυτός είπε το αυτονόητο. Να φορέσουν, δηλαδή, τα παπούτσια που ενδείκνυνται για καλύτερα "κρατήματα" στο γήπεδο, όταν το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες.

Ο Ισπανός παραλίγο να φρικάρει με αυτά που άκουγε να του λένε κάποιοι ποδοσφαιριστές για τσαλιμάκια και ντρίμπλες, μέχρι που σηκώθηκε ένας από τους πιο παλιούς Έλληνες παίκτες, που θήτευσε πρόσφατα και στο εξωτερικό, ο οποίος τούς έβαλε στην θέση τους με δυο κουβέντες που είπε:

"Και στο εξωτερικό φοράγαμε όταν έβρεχε αυτά τα παπούτσια που λέει ο Χιμένεθ. Διαφορετικά, θα κάναμε πατινάζ... Τι βλακείες είναι αυτές που λέτε;".

Και μόνο, όμως, αυτή η συμπεριφορά δείχνει και τι καπνό φουμάρουν αρκετοί από τους καλοπληρωμένους παίκτες της Ένωσης και για ποιο λόγο τα αποδυτήρια είναι μια βόμβα πάντα έτοιμη να εκραγεί. Και πώς να μην γίνει αυτό όταν ο καθένας εκεί μέσα κάνει το μακρύ και το κοντό του αγνοώντας τους προπονητές;