Facebook Pixel Ανατριχίλα από το πρωτοσέλιδο της τραγωδίας!
| 2011-02-08 15:40:00

Ανατριχίλα από το πρωτοσέλιδο της τραγωδίας!

Ανατριχίλα από το πρωτοσέλιδο της τραγωδίας!

Κοιτάζαμε σήμερα ξανά και ξανά τα πρωτοσέλιδα της εποχής για την τραγωδία της Θύρας 7 το 1981. Και παρατηρήσαμε κάτι που είναι πραγματικά εξοργιστικό!

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Φως και τι έγραφε την επομένη του αγώνα. Για τον Ολυμπιακό που σκόρπισε την ΑΕΚ με 6-0 και που έπαιξε φανταστική μπάλα σε ρυθμό βραζιλιάνικο.

Αυτό αξιολογήθηκε ως πρώτο θέμα στο Φως την 9η Φεβρουαρίου 1981. Και σαν καπέλο υπήρχε, βέβαια, η είδηση για τους 19 νεκρούς, τους 54 τραυματίες και τον θρήνο που σκέπασε το 6-0. Πάλι καλά που μπήκε η είδηση! Σαν δεύτερο και τρίτο θέμα όμως στο πρωτοσέλιδο. Βασικό ήταν η εξάρα και το βραζιλιάνικο σόου. Αν είναι δυνατόν!

Είναι ανατριχιαστικό ότι σε μια (ιστορική) εφημερίδα, σε μια οποιαδήποτε εφημερίδα οπαδική ή μη, βρέθηκε στην αξιολόγηση ως τοπ είδηση το σκορ ενός αγώνα κι όχι η ανθρώπινη τραγωδία που θα σημαδεύει για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις οικογένειες των θυμάτων!

Ήταν άλλες οι εποχές, ίσως πει κάποιος. Εμείς θα διαφωνήσουμε. Τότε ήταν πιο αγνά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, στον Τύπο, παντού. Σήμερα κάποιες εφημερίδες ίσως να κάνανε τα ίδια και χειρότερα. Διότι ο οπαδισμός είναι ακόμα πιο βαθιά ριζωμένος στον καιρό μας και μένει σε β’ ρόλο το ενδιαφέρον για το δράμα του συνανθρώπου μας. Σήμερα μπορεί να πέρναγε και στα ψιλά μια τραγωδία σαν της Θύρας 7… Αυτή είναι η κατάντια μας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags