Facebook Pixel Άρωμα από… Zafira (ΦΩΤΟ)
| 2011-02-09 02:16:00

Άρωμα από… Zafira (ΦΩΤΟ)

Άρωμα από… Zafira (ΦΩΤΟ)

Στη Γενεύη το νέο Opel Zafira Tourer Concept!

Στην Έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη μορφή του νέου Zafira, η οποία φωτογραφίζει με σαφήνεια τη μορφή του αυτοκίνητου που στα τέλη του 2011 θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Opel.

Η πρώτη φωτογραφία του Zafira Tourer Concept, που θα δούμε και επίσημα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές του επόμενου μήνα, βγήκε σήμερα στον «αέρα» μ’ έναν αρκετά… ιδιότυπο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Opel/Vauxhall, Mark Adams, παρουσίασε σήμερα μέσω μιας σύγχρονης εφαρμογής για iPad το… ολόγραμμα του νέου αυτοκινήτου της εταιρείας, που θα κοσμεί φέτος το περίπτερο της στην κοσμοπολίτικη ελβετική πόλη. Σχεδιαστικά, οι παραπομπές του νέου Zafira (περί αυτού πρόκειται, κακά τα ψέματα!) στο ηλεκτρικό Amprera είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, κυρίως σε ότι αφορά στα αισθητικά γνωρίσματα του εμπρόσθιου μέρους του αμαξώματος. Εδώ, τα κυρίαρχα στοιχεία, όπως φαίνεται και στη σχετική (και μοναδική προς το παρόν) φωτογραφία που σας παραθέτουμε, είναι τα φωτιστικά σώματα που νοερά «συνεχίζουν» στα άκρα του προφυλακτήρα, επιλογή που σε συνδυασμό με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κάτω τμήμα του τελευταίου, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επιθετικό για τα δεδομένα της MPV κατηγορίας προσωπείο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην περίπτωση του νέου Zafira οι ιθύνοντες της Opel δεν υιοθέτησαν τη λύση σε σχέση με το άνοιγμα των πίσω θυρών που συναντήσαμε στο μικρότερο Meriva, ούτε και εκείνη των συρόμενων, που με τη σειρά της απαντάται σήμερα σε μοντέλα του ανταγωνισμού, όπως το Mazda 5 και το Ford Grand C-Max.

Παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της Opel δεν έχουν προς το παρόν δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι το νέο πολυμορφικό της εταιρείας θα είναι εξαιρετικά ευρύχωρο και αρκετά μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις σε σχέση με το υπάρχον, ούτως ώστε να μπορεί να αντιπαρατεθεί με μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα το S-Max και λιγότερο το μικρότερο C-Max της Ford. Για όσους μη συντονισμένους με τα τεκταινόμενα στους κόλπους της Opel, θυμίζουμε πως το νέο Zafira θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα Delta II της General Motors, την οποία μοιράζεται και η αδελφή εταιρεία Chevrolet.

Πέρα από το ενδεικτικό (όχι όμως και ιδιαίτερα κατατοπιστικό…) χαρακτηρισμό «Lounge on Wheels», η Opel δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες ή πιο αναλυτικές λεπτομέρειες που να αφορούν στο «ποιόν» του νέου Zafira σε σχέση με τον εσωτερικό του διάκοσμο ή τα μηχανικά του μέρη. Για περισσότερες λοιπόν αποκαλύψεις, μείνετε συντονισμένοι.

ΠΗΓΗ: 4troxoi
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags