Facebook Pixel Το σύνδρομο που «τραυματίζει» τον Ουρτάδο
| 2011-02-09 12:20:00

Το σύνδρομο που «τραυματίζει» τον Ουρτάδο

Το σύνδρομο που «τραυματίζει» τον Ουρτάδο

Ρε παιδιά, εμείς το έχουμε απορία. Στον Ολυμπιακό δεν ξέρανε τι ψωνίζανε όταν κλείνανε το συμβόλαιο του Ουρτάδο; Δεν κάνανε εξετάσεις για να δούνε σε τι κατάσταση είναι ο παίκτης;

Κι εσύ, ρε Βαλβέρδε, δεν γνώριζες το ιστορικό του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή; Αφού τον είχες και στην ομάδα σου κιόλας στην Primera Division.

Τα πράγματα με τον Ουρτάδο είναι πιο απλά από κάθε άλλη περίπτωση. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει εδώ και αρκετές σεζόν ένα χρόνιο πρόβλημα με μεγάλη ευπάθεια στους προσαγωγούς. Κάτι που ήταν γνωστό όσο αγωνιζόταν στην Εσπανιόλ και τα δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο ήταν πολλά.

Το σύνδρομο λέγεται «pubalgia» και ταλαιπωρεί κι άλλους γνωστούς ποδοσφαιριστές, των οποίων η αγωνιστική πορεία βρίσκεται σε κατιούσα. Όπως ο Λάμπαρντ, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που ξέραμε πριν από μερικά χρόνια, ο Τόρες ο οποίος έχει αποκτήσει σοβαρή ευπάθεια σε μυϊκούς τραυματισμούς και συχνά – πυκνά απουσίαζε από τα ματς της Λίβερπουλ, αλλά και ο Κακά που σχεδόν τον είχαμε ξεχάσει. Η θεραπεία για το σύνδρομο μπορεί να έρθει με χειρουργική επέμβαση, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει σε τούρμπο κατάσταση.

Το πρόβλημα του Ουρτάδο αυτή την εποχή είναι στον αστράγαλο και δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο σύνδρομο, όμως εμείς αναφερόμαστε στη γενικότερη ευπάθεια του ποδοσφαιριστή σε μυϊκούς τραυματισμούς. Κι έτσι ο Ουρτάδο είναι ουσιαστικά απών από τον Ολυμπιακό στην πρώτη του σεζόν στο λιμάνι, αφού μια για τον έναν λόγο, μια για τον άλλον είναι εκτός αγώνων και προπονήσεων.

Ο Βαλβέρδε και στην πρώτη του θητεία ήθελε τον Ουρτάδο στον Ολυμπιακό, αλλά τότε δεν έκατσε η μεταγραφή από την Εσπανιόλ. Με την επιστροφή του Ερνέστο στον Πειραιά ήρθε αμέσως και ο… ταύρος αμυντικός μέσος. Ο οποίος θεωρεί μέντορά του τον Βαλβέρδε.

Η ερώτηση που κάνει ο σκύλος είναι συγκεκριμένη: Γνώριζε ο Ολυμπιακός το πρόβλημα του Ουρτάδο; Γνώριζε ο Βαλβέρδε το πρόβλημα του πρώην παίκτη του; Αν όχι, τότε την πατήσανε όλοι μαζί. Αν ναι, τότε γιατί τον αγοράσανε; Η μεταγραφή, πάντως, αποδεικνύεται άκρως αποτυχημένη.

Και τι περιμένανε όλοι; Να τρώει σίδερα ο Ουρτάδο με τέτοιο σύνδρομο στα πόδια του; Σημασία έχει ότι προς το παρόν τον… λογαριασμό τον πληρώνει ο Μαρινάκης. Ο οποίος, λογικά, δεν πρέπει να είναι καθόλου ευχαριστημένος.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags